Aleg să aleg!- un proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul adolescenților

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Am văzut chiar zilele trecute un reportaj PRO TV în care era abordată problema consumatorilor de droguri din România, mai exact lipsa totală de inters pentru tratarea, ori prevenirea unor astfel de dependențe. Îngrijorător e că sunt din ce in ce mai mulți copii și adolescenți atrasi în mrejele ”binelui instant”, al amețelii și uitării de sine, tineri care pot fi extrași din cercul vicios în care se învârt și redirecționați către activități utile, dar și plăcute pentru ei.

Și uite așa am ajuns la titlul articolului ce definește un proiect inițiat și implementat frumos de un prieten vechi în ale implicării sociale, Iulian Văcărean și asociația lui, Beneva.

Având ca obiective principale educația non-formală și programe de petrecere a timpului liber adresate populației școlare, ca alternativă la consumul de droguri, proiectul ALEG SĂ ALEG și-a propus și a reușit să găsească cele mai bune mijloace de abordare a tinerilor parcurgând împreună cu ei un altfel de drum – provocator, sub semnul alegerii și al exprimării prin artă.

Construit pentru două segmente de vârstă (clasele VI-VII și IX-X) și desfășurat pe perioada a doi ani școlari, proiectul a dat prilejul echipei Beneva să cunoască peste 1500 de elevi, cărora li s-au alăturat 150 de profesori și peste 150 de părinți, participanți la sesiunile de informare, la cele 11 reprezentații ale spectacolului de teatru și la vizionarea filmului – toate purtând numele ALEG SĂ ALEG, un nume transformat firesc de către aceștia într-un salut al generației lor.
Chestionați, analizați, studiați din interior, dar și din exterior, adolescenții ne-au inspirat și dat ideea numelui – ALEG SĂ ALEG – pentru că alegerea, dorința și capacitatea lor de a decide, inteligența și maturitatea de care dau dovadă sunt garanția că singuri, atenți la ceea ce trăiesc, știu cum și ce alegeri să facă în situații limită.

Felicitări, dragilor pentru implicare și sper să aud curând despre voi cu noi activități!

Filmul ALEG SĂ ALEG

Construit pe ideea unui vlog, Cristian Robe este personajul principal care leagă între ele povești inspiraționale, în care îi putem urmări printre alții pe Adrian Despot, Cristina „Mongol” Stancu, Adi Iliescu, Liviu Chițu, Victor Manea, Andreea Borțun.

Spectacolul de teatru ALEG SĂ ALEG

de Anastasia Petra
Regia: Alexandru Nagy
Cu: Ioan Bădeliță, Andrei Șerban, Patricia Flack, Cristian Robe, Dani Ionescu și Ștefan Craiu. Muzica: Dl. Goe

 

Mai multe despre ALEG SĂ ALEG pe www.aleg-sa-aleg.ro și pe pagina de facebook cu același nume

    Leave Your Comment Here