Doriti o portie de optimism?

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

In ultima vreme se intampla multe lucruri care ne pun rabdarea la incercare, insa, din fericire, inca exista oameni si organizatii care sa ne dea sperante. Ieri am avut ocazia sa-i cunosc pe mare parte dintre ei, asta dupa ce am mai cunoscut o parte la Gala Societatii Civile, in cadrul conferintei Connecting for Good 2018.

Merg la conferinta asta de niste ani, astfel incat nu m-a mirat deloc ca┬áFundatia Vodafone Romania sarbatoreste 20 de ani de activitate. ­čÖé 20 de ani de facut bine. Insa m-a impresionat mentalitatea tuturor celor prezenti care cred ca E Normal Sa Faci Bine. Da, si eu cred asta, doar ca e cu adevarat inaltator sa vezi ca o sala intreaga isi ghideaza viata si munca dupa un asa principiu fain.

As vrea sa va povestesc despre fiecare proiect prezentat, caci toate sunt si importante si frumoase si extrem de utile, nu pot seta unul prioritar in fata celuilalt, insa sunt multe si as scrie cam jumatate de carte. :))

Pe langa proeictele in educatie, pe care le salut si le voi sustine mereu si pe care le consider esentiale pentru un viitor mai bun, am vorbit mult despre proiectele din sanatate, zona in care fundatia inveseste enorm: Constructia unei noi Sectii de terapie intensiva nou-nascuti la Spitalul Marie Curie din Bucuresti (2013), implementarea primei solutii de telemedicina pe ambulantele SMURD (2005), renovarea si modernizarea traseului donatorului in toate centrele de transfuzie sanguina din tara (va fi finalizat in 2018), reconstructia si modernizarea Sectiei de terapie intensiva nou-nascuti a Spitalului Judetean Constanta (in derulare).

Si acum, ca am ajuns la proiectul meu preferat, sa va povestesc mai multe despre aceasta sectie pentru nou-nascuti din Constanta. Eu scriam despre asta inca de prin martie 2017 aici. La lansarea proiectului, fundatia anuntase ca bugetul necesar, estimat la 1,3 milioane de euro, va fi asigurat in urma unei campanii de donatii si sponsorizari derulate de cei doi parteneri, asociatiile Daruieste Aripi si Inima Copiilor, fundatia urmand sa dubleze fondurile stranse astfel. In contextul cresterii cu o suma estimata la 200.000 de euro a bugetului initial, pana la 1,5 milioane de euro, ca urmare a unor lucrari suplimentare neprevazute, Fundatia Vodafone Romania a anuntat in cadrul conferintei investitia de 1,1 milioane de euro in Sectia de terapie intensiva nou-nascuti de la Spitalul Judetean Constanta. 1,1 milioane, da?!!! Mi se pare absolut minunat si inca nu-mi vine sa cred ca proiectul va fi gata si posibil asa curand, iar astia mici, toti, vor avea o sansa la viata. <3

Ce frumos sa intram in weekend cu asa vesti bune! Pana data viitoare, nu uitati: e normal sa facem bine! ­čÖé

 

Leave Your Comment Here