Scoala din valiza sau un nou bine pentru copiii tarii

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Cred ca implicarea sociala si responsabilitatea corporativa sunt sansele acestei tari de a evolua. Cred asta inca de pe la 16 ani cand vopseam gardurile Parcului Monument din Braila si adunam gunoaie. Nu numai ca inca simt si cred asta, ba chiar mi-am gasit si o directie preponderenta, asa incat sa si vad rezultatele efortului meu. Astfel, desi mai contribui si in cazuri social-umanitare, donare de sange, constructii de case, cred ca educatia e cea de la care pornesc toate. Cu o tara educata avem sanse infinit mai mari sa avem o economie mai buna, un sistem sanitar mult mai performant, reusrse folosite eficient si tot asa.

Probabil ati tot vazut la mine referinte despre Fizica Altfel ori Chimia Altfel, Gaina care a nascut pui vii sau mai vechile Lecturi Urbane. Pe toate le leaga pasiunea mea pentru a imbunatati sistemul educational in Romania, iar daca asta suna greu si e un obiectiv de termen lung, pentru viitor apropiat, voi fi tare multumita daca prin ceea ce fac ajut macar 100 de copii sa aiba acces la educatie de calitate. Promit sa tot cresc cifra in timp (desi deja o fac, numai programele CEAE au atins niste zeci de mii de copii).

Dar sa revenim la titlul nostru si la super vestea aflata aseara la Gala Fundatiei Vodafone. Ceea ce imi propun eu, Fundatia  deja face de foarte multi ani, vreo 20 la numar, iar impactul ei e inzecit mai mare.

Anul acesta Fundatia Vodafone investeste 420.000 de euro intr-un program ce incepe in 10 scoli din mediul rural si care integreaza tehnologia in procesul de predare, pentru imbunatatirea prezentei si a rezultatelor scolare ale elevilor, precum si pentru imbunatatirea suportului didactic oferit profesorilor. Proiectul va avea loc in perioada anului scolar 2018-2019, in 10 scoli din comunitati rurale defavorizate aflate in judetele: Cluj, Brasov, Valcea, Olt, Dolj, Ilfov, Ialomita, Constanta, Vaslui si Iasi. Numarul total al elevilor care vor beneficia de suportul proiectului este estimat la 5.000. 🙂

Materialele folosite vor acoperi disciplinele limba romana si matematica, incluse in programul pentru examenul de admitere la liceu. Continutul acestora are la baza curricula nationala pentru clasele I-VIII, aprobata de Ministerul Educatiei Nationale. Fiecare dintre cele 10 valize cu echipamente, cate una pentru fiecare dintre scolile incluse in proiect, contine un laptop pentru profesor, 25 de tablete pentru elevi, un proiector, un sistem audio, o solutie de incarcare a echipamentelor incorporata, un router wi-fi incorporat si un modem 4G. Tabletele se pot conecta la laptop, permitand cadrelor didactice sa puna la dispozitia elevilor continutul educational si aplicatiile.

„Scoala din valiza” este implementat in parteneriat cu Fundatia World Vision Romania.

Nu in ultimul rand, in cadrul Galei, Fundatia Vodafone premiaza de obicei proiectele si echipele de voluntari care s-au remarcat in anul respectiv. Stiu, e greu sa alegi intre proiecte, mai ales ca sunt atat de diferite, fiecare rezolva o problema mai mica sau mai mare dintr-o zona sau chiar din toata tara, insa din fericire au lasat decizia publicului ce si-a votat favoritii. 🙂

Astfel, premiile acestei editii aniversare au fost acordate pentru intreaga colaborare pe care Fundatia a avut-o in cei 20 de ani de activitate cu ONG-uri partenere, iar publicul a decis asa: Asociatia Hercules (Premiul pentru Educatie), Fundatia pentru SMURD (Premiul pentru Sanatate), Fundatia Mihai Nesu (Premiul pentru Servicii Sociale), Asociatia Little People (Premiul pentru Voluntariat). Pentru activitatea dedicata comunitatii in cei 20 de ani, in colaborare cu Fundatia Vodafone Romania, au primit patru premii speciale Maria Culescu, Presedintele Asociatiei MAME, Dr. Raed Arafat, Presedintele Consiliului director al Fundatiei pentru SMURD, Dr. Catalin Cirstoveanu, Seful Sectiei de terapie intensiva nou nascuti a Spitalului „Marie Curie” din Bucuresti si Sorin Marinescu, asistent social in cadrul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

Pana data viitoare nu uitati sa faceti bine! Pentru ca binele se poate privi in ochi. 😉

    Leave Your Comment Here