Drumul Cetăților

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

© Mihnea Ratte

(Poarta Ecaterina – credit foto: Mihnea Ratte)

Imi plac povestile de cand ma stiu. Am toata colectia de povesti nemuritoare si inca vreo 2 rafturi doldora de basme si istorioare. Iar astazi am o poveste faina pentru voi. Despre viteji care se lupta cu uriasi, despre ziduri puternice de cetati si mai ales despre tara noastra.

Se facea ca nu demult, in 2016, Bitdefender a pornit in cautarea povestilor despre traditia nationala in aparare. Asa ca au lansat aplicatia Drumul Cetăților pentru a descoperi locuri incarcate de istorie, de vitejie si curaj care ne-au ajutat sa rezistam in fata invadatorilor.

De ce va povestesc tocmai acum despre ea? Pentru ca e cazul sa se afle in lumea-ntreaga despre ce minunatii avem si pentru ca anul acesta adus o serie de noutati.

IMG_0179

Am plecat urechea la sfatul strajerilor si anul acesta avem cateva noutati in aplicatie:

  • Prietenii strajerilor sunt si prietenii nostri: un titlu nou e motiv de mandrie, asa ca anul acesta le poti spune tuturor prietenilor tai cand cresti in rang. Mai mult, poti da si check-in direct pe Facebook pentru a aduce mai multi aparatori la zidurile cetatii.
  • Primesti de veste cand treci pe langa o fortareata. Daca iti activezi optiunea “afiseaza notificari”, sigur nu mai ratezi nici o destinatie de pe drumul tau si te poti apropia mult mai usor de titlul suprem de Voievod.
  • Rasplata voievodului: strajerul care viziteaza si securizeaza cele mai multe cetati din aplicatie pana la 1 august 2017 este numit Voievodul anului. Rasplata va fi o vizita la Davele Dacice. 😉

IMG_0181

  • Questo pe Drumul Cetăților: la plimbarea prin Cetatea Brasovului poti descoperi si povestile oamenilor, mituri locale, cu siguranta informatie mai valoroasa decat in manualele de istorie. Questo e o aplicatie romaneasca prin care descoperi locuri, oameni si povesti dincolo de obiectivele turistice obisnuite.

Daca te-am convins ca fiecare zid spune de fapt povestea cetatii pe care o protejeaza, hai sa pornim la drum! Mai ales ca vara e lunga, vacanta abia urmeaza sa incepa si de unde sa pornim daca nu de la noi din tara? Nu uita sa folosesti #Drumul Cetăților si sa te bucuri de premii si povesti!

Cetatuia de pe Straja_Cristian Sutu

(Cetatuia de pe Straja – credit foto: Cristian Sutu)

  • Val

    Sarut-mana! Nu mai organizati concurs cu Bitdefender TS? Nu am posibilitatea sa ajung la cetatile alea unde primesti TS un an sau 2 gratis si m-as bucura de un concursa care sa ne dea si noua, celorlalti, sansa la o cheie. Multumesc:)

Leave Your Comment Here