Scrisoare ((a)Natasei) catre un tanar domn

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Mi-ar placea sa te opresti din fuga nebuna in care te prinzi de cand te stiu si chiar de mai inainte, pe pieptul meu. Sa ma lasi sa-ti ascult tacerea si sa-ti lipesti tamplele de pielea mea. Sa lasi celulele si chimia sa faca ceea ce tu ai uitat de mult: sa-ti daruiesti o clipa de ragaz si de beatitudine pentru tine, doar pentru trupul si spiritul tau.

Mi-ar placea sa nu-mi semeni  atat de tare in masochism si nu te mai afunzi  intr-un trecut ce-ti  atarna prea greu de glezna, sa nu mai mergi ingenuncheat, cu rani deschise, cu carnea sangeranda, sa te poti lasa o vreme in linistea mea. Sa-mi lasi dorul si grija sa-ti fie leac si sa te ridici drept, sa alergi catre maine, fara sa mai fii bou, asa cum iti zici in barba de nenumarate ori.

Mi-ar placea sa fiu cea care devine stavila si te opreste din neoprit, cea care iti poate aduce aminte ca nu doar tinerii, sportivii si soldatii pot iubi. Vreau sa-ti arat de ce fugi si incotro, vreau sa-ti arat ce pierzi  in vartej si cum iti etalezi involuntar sensibilitatile. Vreau sa fii la fel de puternic  si dur, la fel de neabatut si abscons, la fel de tacut si rece, insa, mai putin ingenuncheat si ranit; mai putin sangerand si singur, mai putin nefericit.

Iti promit apartenenta si grija dupa care tanjesti, dar pe care nu indraznesti s-o ceri, iti promit siguranta si caminul cald, iti promit linistea si tacerea pe care le iubesti in schimbul unui singur semnal de “poti intra” in viata si mai ales sufletul tau. Iti voi arata toata pacea din lume si sentimentul nesufocant de apartenenta, iti voi arata ca prezenta in visele altora nu este o povara, ci inca un semn de apreciere.

    Leave Your Comment Here