Barbatul ideal

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

tumblr_mi3xgapy9W1qa3x31o1_500Dragi doamne si dragi domni, aflandu-ma in situatia ingrata de a face fata tot mai multor segregari de tipul feministe versus misogini, simt nevoia sa vorbesc despre cazurile ideale ale fiecarei subspecii. Si fiindca nu sunt feminista, am sa incep cu barbatii.

Barbatul ideal are umeri lati pe care pastreaza toata greutatea lumii tale atunci cand simti ca te prabusesti. El e inger facut din tacere, inainte de a aparea lumea-ntreaga si va dainui pentru totdeauna pentru ca-l iubesti -uneori habotnic, alteori divin-. Barbatul acela are ochii mari de peruzea, ori piatra soarelui se adaposteste in gavanele sale, iar toata magia lumii i se ascunde in iris. Barbatul acela e bufon cand ai nevoie de rasete ca de aer si e cel mai sobru gentilom cand conduita o cere.

El ascunde sub pleoape fericirea si pe buze ambrozie. Si-ti deseneaza constelatii pe spate in fiecare imbratisare si-ti mangaie omoplatii pana din ei vor creste aripi. Barbatul ideal iti canta si te incanta cu gesturi fugare, mici, pe care doar tu le observi si le iubesti. El e cel care iti ofera libertatea si tot el te subjuga involuntar. El, idealul, stie sa-ti scapere artificii pe degete si coapse si tot el iti citeste poezii nescrise inca de ganduri omenesti.

Domnul acesta nu se teme nici de iubire, nici de implicare, nu fuge si nici nu se ascunde, ci sta sa infrunte cu pieptul dezgolit orice uragan ii aduce viata. El exista undeva acolo pentru fiecare femeie ce are rabdarea sa-l descopere si sa-l astepte.

Sa iubiti mult si frumos, dragilor!

  • Ovi

    Iar ca acest barbat “ideal”,sa se poata mentine in aceeasi forma,va avea foarte mare nevoie de?…”Femeia ideala”.Dar daca,printre toate aceste calitati nu o are si pe cea de a recunoaste-o? Dupa niste ani,va cam deveni un: incompetent,papa lapte,tupeist,etc… Sa iubim mult si frumos!

  • elena

    cum adica “habonic”? 🙂

  • Andreea

    Habotnic trebuia scris. Am corectat, multumesc 🙂

  • Catalin

    Daca lasam metaforele si superlativele, gasim asa: rezistent si puternic moral, tacut si vorbaret, cu ochii pofticiosi si visatori, amuzant si amant, romantic si artist, calugar din inchizitie si propriul tau Robin Hood/Batman, obsedat si indiferent, iar la final din nou rezistent si puternic. A, evident, toate concomitent si repetativ pana la infinit (ala cu +).
    Deci…cu toatea aceste inzestrari, tot reuseste sa se blocheze intr-un copac? Oare de ce?
    Vorba aceea, femeile sunt toate nebune si toti barbati sunt tampiti…pentru ca ne-au tampit femeile. Da, chiar acelea ce au fost innebunite de alti barbati…viata asta, o ciclica gluma.

    Totusi, sa vedem cum se prezinta si femeia perfecta.

  • alina

    E prima data cand indraznesc sa scriu ceva pe un blog chiar daca de mult imi doresc sa imi impart parerile cu alte persoane necunoscute.Si m-am oprit aici deoarece chiar aseara avem o discutie cu doua prietene despre libertatea in cuplu.Ele doua s-au “aliat” impotriva mea incercand sa-mi explice(eu casatorita.ele doua nu)ca ar trebui sa fac ce-mi place indiferent daca “idealui meu barbat”nu i-ar placea sau pur si simplu din gelozie sau din necunostiinta de cauza nu ar fi de acord.Discutia a plecat de la o eventuala seara o fetelor in oras si dupa discutiile pe teme libertate si dupa doua cafele am plecat acasa.Pe drumul spre casa mi-am dat seama ca iubirea pentru sotul meu ma subjuga inconstient.Chiar daca nu este un lucru sanatos sunt dependenta de el…………

Leave Your Comment Here