Scrisoare catre un strain

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

alice-in-tara-minunilorTraiesc intr-o tara in care poalele-n brau sunt delicioase si deloc rusinoase, in care Soni ne face si-n Vama si-n capitala niste gomboti dementiali, iar parjoalele nu mai sunt practicate de turcii cotropitori, ci se mananca cu nesat prin gospodarii.

In tara mea exista oameni care iubesc cu toata maduva lor, exista oameni care scriu exemplar si mai exista jurnalisti adevarati. Aici traiesc de sute de ani ghiauri, tatari, lipoveni cu barbi lungi si ochi din mare, rusnaci, sasi si secui si toate neamurile pamantului intr-o simbioza mai rar intalnita, intr-o impacare si-o unire in obiceiuri cum rar mai vezi.

La mine in tara marea e neagra, mai are alege, inca mai are si plaje, inca mai are Vama si 2 Mai-ul si Portita si alte asemenea locuri in care spiritele libere dantuiesc pe acorduri de chitare,  uneori dezacordate, uneori bine strunite, pana-n buza unei noi zile, pana nisipul incepe sa friga iara, pana uita de corporatii, de clienti, de agitatia oraselor.

Traiesc in acea tara in care s-au nascut Ana Aslan, Panait Istrati, Murgoci, Perpessicius, Brancusi, Steinhardt, Cioran si Celibidache. In acea tara in care actorii iubesc sa faca teatru si inca isi iubesc meseria, in care inca fac arta si ne fac mandri.

In tara aceasta avem garduri inalte ca sa oprim pornirile nesabuite ale vecinilor ce ne ravnesc capra si case si mai inalte sa demonstram ca se poate. La mine in tara vantul bate dulce, iar timpul curge-n suturi, de multe ori oprit in ere demult uitate de restul continentului. Aici ciobanii isi iubesc oile, toti avem o Miorita, iar bacii comploteaza strasnic impotriva sistemului.

La mine-n tara e cald, chiar si atunci cand curge gheata prin calorifere, e zambet chiar si atunci cand oamenii ies pe strazi sa-si expandeze of-ul, la mine e verde si dezghet in minte.

In tara mea, care nu-i si nici nu se vrea a fi a lui Alice, se intampla miracole zilnic. Suntem oameni credinciosi, cu suflete generoase mai ales in cutia milei, iar cele 10 porunci apar pana si pe ziduri prin orase.

Suntem tara lui Gica Contra si a lui “‘Mueti ti-s posmagii?”, tara lui Pacala si a lui Haplea. Suntem acea tara in care lucruri minunate se intampla doar pentru ca le lasam. Suntem tara minunilor si nu ne e frica s-o recunoastem.

Asadar, daca vii pe aici, stai o lecuta si hodineste-ti trupsorul vlaguit si minuneaza-te. Minuneaza-te ca ai de ce.

Cu drag,

Un locuitor a taramului Papura Voda

 

  • stefan

    frumoasa tara mai descrii tu! propun sa o vizitam pe toata, si abia apoi sa mergem in Dubai si alte pustietati

  • Vio

    Tara mea-i Pamantul.

    E tara in care s-au nascut toti scriitorii si compozitorii. E tara pe care o impart cu delfini, girafe si tigrii.

    @stefan Toata planeta e de vazut, nu conteaza in ce ordine

Leave Your Comment Here