Digi FM

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Din 11 noiembrie RCS & RDS lansează un nou produs media. Este vorba de Digi FM, cel mai nou radio cu acoperire națională.  Am ales să scriu despre ei pentru că respect și apreciez tipul de jurnalism pe care îl fac oamenii din Digi și pentru că așteptam un radio care sa mă țină aproape.

Iar pentru că jurnaliștii Digi sunt oameni faini cu care ți-e mai mare dragul să stai de vorba, i-am luat un pic la întrebări. Nu prea multe, căci alta e prioritatea zilele astea, dar suficiente cât să înțelegem împreună viziunea noului post, ce vom găsi acolo și ce așteptări să ne setam. Iată:

Carmen Constantin și Bogdan Miu prezintă, de luni până vineri, de la 06.00 la 10.00 “Prima ediție” la Digi FM.

matinal carmen constantin si bogdan miu

Bogdan, Carmen, aveti multă experienta în spate. 15, respectiv 20 de ani de radio, dacă am informații corecte. Ce ați învățat în toti acești ani despre publicul din România, cum a evoluat el și care va fi unghiul vostru de abordare al acestuia odată cu începerea matinalului?

Carmen: Am 20 de ani de presă în spate, cei mai mulți de radio, dar nu toți. Am lucrat și în presă scrisă, și în televiziune. Iar dacă am învățat ceva în toți acești ani este că trebuie în primul rând să îi respecți pe cei cărora li te adresezi. Să le respecți inteligența și decența, să nu vii cu în fața lor cu lucruri făcute pe genunchi și să îți respecți meseria de jurnalist. Să vii cu informații verificate, corecte și echidistante și să îți tratezi ascultătorul ca pe un partener. Suntem în epoca jurnalismului cetățenesc și nu puține dintre cele mai bune anchete jurnalistice apărute în ultimii ani au pornit de la dorința celor de acasă de a-i informa și pe alții cu privire la ce se întâmplă în jurul lor. Iar oamenii au azi și o anume… foame de comunicare, iar noi abia așteptăm să intrăm în legătură directă cu ei.

Bogdan: In cei 15 ani, eu am invatat ca este important sa vorbesti pe întelesul oamenilor și ca un ton relaxat nu strică niciodată, nici măcar când subiectul este unul foarte serios. Este clar că publicul a evoluat și este din ce in ce mai exigent. Dar și noi am evoluat și abia asteptăm să le oferim un produs radio nou, numai bun de ascultat în mașina, la birou sau acasa. Ne-am propus o abordare firească a lucrurilor și cred că ascultătorii vor aprecia stilul nostru.

 

Cum va arăta matinalul? Ce își propune? Informare, educare, conștientizare? Dialog cu specialiști și/sau oameni de rând?

Carmen: Poate sună pretențios, dar noi vrem să facem toate aceste lucruri! Ne bazăm în primul pe informația de calitate, avem în spate o redacție de jurnaliști radio, dar și resursele trustului Digi, care înseamnă Digi24, mai multe canale de sport și de documentare. Ceea ce nu înseamnă că vom fi scorțoși : ne propunem un ton relaxat, să râdem mult împreună cu ascultătorii noștri care vor fi bineveniți să își spună opiniile asupra temelor de actualitate și nu numai, dar și să transmitem cele mai importante evenimente atunci când se întâmplă și intrăm în legătură directă cu personajele-cheie ale momentului.

Bogdan: Văd ca din lista lipseste starea de bine, de care avem toți nevoie dimineața. Dincolo de subiectele discutate sunt ascultatorii noștri, oameni care vor să-și înceapă ziua într-un mod pozitiv. De aceea, ne-am propus să le oferim dimineți frumoase și zâmbete. Radioul este cel mai sincer produs media, așa că trebuie sa transmitem în primul rând emoție. Asta înseamnă că o să vorbim mult cu ascultătorii noștri, pentru că vrem să cream o comunitate frumoasă în jurul Digi FM. Vrem să le dăm oamenilor puterea radioului!

adina 2

Adina Gorita, manager de proiect Digi FM

1. Foarte curajoasă inițiativa de a deschide un radio atunci când majoritatea se străduiește să supraviețuiască. Piața din România nu este cea mai înfloritoare pentru presa scrisă și radio în ultima perioadă. Ce a declansat decizia și cum credeți că va schimba acest radio atât mass-media, cât și țara?

Nu-i vorba de curaj, e vorba de faptul că am identificat o dorință de ‘mai mult’ pe  piață. Există un întreg segment de ascultători și potențiali ascultători în România care și-ar dori mai multă informație, la care să aibă acces rapid și usor, în timp  ce-și desfășoară rutina zilnică. Deci, ceea ce ne-am propus este extinderea modelul FM din România și introducerea elementelor de talk și news radio, fîră a neglija nevoia deja formată de muzică. Modelul pe care îl propunem este al unui radio de informație, care să fie conectat cu comunitatea și de la care sa poți afla mereu ce mai este nou, inclusiv în domeniul muzical.

2. Am observat că ați reusit sa adunați o mulțime de oameni cu o experiență zdravănă în spate, iar direcțiile de discutie acoperă cam toate nevoile publicului. Felicitări. Intrebarea ce apare nevitabil: este loc și pentru tineri învățăcei? V-ati gandit sa aduceti și puști care să învețe alături de echipă cum se aleg subiectele, de ce, cum se face jurnalismul? Și tot legat de ei întreb și  dacă vor exista programe dedicate tinerilor și adolescenților ?

Este desigur loc pentru tineri – și mai ales pentru “învățăcei”! Ne-am gândit deja să dezvoltăm un program prin care să aducem alături de noi tineri care, la fel ca ascultătorii noștri, sunt curioși, activi, în căutare de nou – și să le transmitem și  lor dragostea de radio, de jurnalism, de comunicare. Nu avem la aceasta fază programe dedicate în mod special adolescenților, dar cred că dorința de informatii nu are vârstă.

 

Digi FM se alatură astfel familiei DIGI, alături de ProFM,  și face ca RCS & RDS să aiba cea mai mare acoperire de radiouri private din România.

Emisia începe cu “Prima ediție”, matinalul Digi FM, difuzat de la ora 06.00 și prezentat de Carmen Constantin și Bogdan Miu. Programul  Digi FM continua de la 10.00 cu “Interactiv”, cu Lucian Mândruţă. La prânz va fi  “Business Club FM”, alături de Stelian Muscalu. “Lumea, după prânz” se vede prin ochii Iuliei Verbancu iar de la 16.00 avem “Undă verde” pentru muzica bună şi informaţiile de calitate, de la Cetin Rasit. Informaţiile din sport au şi ele loc, la Digi FM, seara, de la 20.00 la 21.00. Din programul zilnic nu lipsesc, în fiecare oră, jurnalele de ştiri. În week- end Ernest Fazekas, Horia Popescu si Cristi Dumitrescu sunt gazdele ascultătorilor Digi FM.

    Leave Your Comment Here