Femeile si rautatea viscerala

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Mvai cate rosii voi incasa post acest articol. Pentru ca, nu-i asa, adevarul doare. 🙂

Stiu de la sedintele de terapie si multe carti citite din acest domeniu fantastic al psihologiei ca femeile se dezvolta diferit fata de barbati. Nu rau, nu bine, diferit. Si apoi nu doar din carti trebuie sa ne construim viata, mai putem si observa. Daca barbatii au inclinatia de a-si cauta modele si pot aprecia sincer, pot admira si tinde spre un idol (observatie personala), femeile admira in mare parte pentru a intra in competitie, pentru a demonstra ca sunt mai bune decat x, y sau z. Admiratia adevarata a unei femei fata de o alta vine in cazuri rare, doar atunci cand prima este sigura pe ea si stie ca a aprecia o alta femeie nu-i va scadea din valoare. In rest, sa moara, sa dreaga, proasta, huooo.

Revenind, ideea cu rautatea viscerala mi-a venit dupa ce am scris un articol despre cum sarcina poate fi si buna si misto. Pentru ca ghici ce? Chiar poate fi! Chiar este asa pentru unele femei. Ca este o combinatie de noroc cu minte clara, sanatate intretinuta si echilibru emotionalo-financiaro-etc asta e alta treaba. Ideea e ca exista si culmea am nesimtirea de a trai asta. Buun. Post articol am primit nenumarate, dar nenumarate comentarii si mesaje in care femeile, doar femeile, au simtit nevoia sa-mi arate ca e doar un moment, va veni potopul si apocalipsa si peste mine. Va fi greu, voi innebuni de raul ce va urma. Ah, ti-e bine momentan? Stai sa vezi…ca inca n-ai nascut/ trecut prin x, y, moment. O sa fie greu, urat, ai sa vezi!

Mai doamnelor, nu zic sa fim o secta in care orice zice una si alta sa fie sustinut si imbratisat, nu mai sper la solidaritate feminina, dar a raspunde unei stari de bine si echilibru cu agresivitate si premonitii de rau va face voua o defavoare. Si ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru voi si cei din jurul vostru care sa va arate ca sunt acolo dedesubt lucruri care macina, chestiuni nerezolvate, traume si frustrari. Si ar fi tare bine pentru voi sa le rezolvati, nu de alta, dar le mai transmiteti si copiilor si apoi ne intrebam cu totii ce e gresit cu generatia x, y, z. 🙂

Ca sa nu mai zic de agresivitatea de feline nehranite de luni de zile cand vine vorba de vreo persoana publica ce o da in bara (vezi Irina Rimes), ori care este agresata (vezi Daniela Crudu), de parca empatia si drepturile omului tin de meritele deosebite ale persoanei in cauza, de parca violenta are vreo scuza, ori cultura este doar pentru cei alesi si bine dotati intelecutal si doar asa poate patrunde in randul maselor.

Stiu, e greu de digerat toata informatia asta. Insa hai sa ne gandim putin inainte de a sari asa la gatul altor femei, barbati, oameni. Ca nu stim niciodata cu ce demoni se lupta, ori cat de grea le-a fost viata, ori cat au muncit sa ajunga la stadiul la care sunt. Si cand vedem oameni fericiti hai sa invatam de la ei, sa ne bucuram pentru ei si sa incercam si noi sa fim.

    Leave Your Comment Here