2 filme de neratat

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Unul disponibil oricand pe Netflix – The way back – cu Collin Farell, Ed Harris, dar si Alex Potocean si Dragos Bucur (de ce oare nu s-a facut mai mult PR pentru filmul asta in Romania?) si ce de-al doilea abia ajuns in cinematografele din tara – The Gentlemen – cu acelasi Collin Farrell, Matthew McConaughey, Charlie Hunnam si Hugh Grant, regizat de marele creator a lui Snatch – Guy Ritchie.

 

The way back – un film creat dupa romanul The Long Walk (inca disputat daca respecta sau nu o istorie reala) –  este povestea a 7 oameni care nu doar ca evadeaza din gulagul din Siberia, ci, o parte dintre ei, reusesc sa ajunga din Siberia in India, strabatand peste 6400 km.

Imagini spectaculoase, actori unul si unul, o poveste verosimila si cel mai important, ilustrarea nevoii omului de libertate. Omul care renunta la nevoile de baza, le pacaleste, isi impune sa reziste si sa supravietuiasca doar pentru a fi liber. O istorie de care avem nevoie din cand in cand pentru a vedea ca toate regimurile opresive au reusit nu numai sa ucida spirite si sa isi perpetueze propaganda generatii la rand chiar si dupa ce s-au incheiat, ci au reusit si sa trezeasca spirite libere, curajoase, cu valori mai inalte decat confortul imediat.

Am apreciat mult si prestatia actorilor romani pe care i-am descoperit pe parcurs, nu au fost prea bine comunicati din pacate.

The Gentlemen – inca o data ma intreb unde s-a pierdut Colin Farrell in cinematografie. Omul joaca spectaculos oricat de mic, mare, imbecil e rolul. E un Brad Pitt lasat in paragina si inca nu inteleg de ce.

Altfel, filmul nu are cum sa dezamagesca avand in vedere oferta de actori si regizorul. Spuneti-mi voi, stiti vreun film prost cu Matthew McConaughey? 🙂

Pentru cei care au vazut si iubit Snatch, The Gentlemen imita foarte bine stilul si te lasa sa pelci acasa doar dupa ce ai ras copios si ai apucat sa intri in povestea cu marijuana, mafioti asiatici, batausi puerili si multe cazaturi de la balcon.

Asa ca, daca nu stii ce sa faci altfel saptamana asta, ia niste bilete la film sau macar deschide Netflixul intr-o seara. Cu baietii astia n-ai cum sa te plictisesti.

Leave Your Comment Here