Tech & Health – ep.3 – radiologia interventionala

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Sa nu credeti ca v-am uitat cu extra detaliile si informatiile pe care le-am promis cu fiecare video. ­čÖé

In primul rand, stiati ca┬áradiologia interven┼úional─â folose┼čte imaginile oferite ├«n timp real de razele X pentru a-l ajuta pe medic s─â efectueze interven┼úii minim invazive?
Incizia este aproape de nev─âzut, perioada de recuperare devine minim─â ╚Öi apar solu╚Ťii pentru probleme p├ón─â atunci de nerezolvat.

Mai clar, printr-o “intepatura” a unei artere, medicii reusesc sa ajunga in orice punct din organism care este vascularizat si astfel se pot rezolva afectiuni, tumori, anevrisme, desfundarea vaselor de sange. Totodata, aceasta procedura permite punctia directa in organul afectat ceea ce inseamna o perioada de recuperare mult mai scurta si mai putine complicatii.

Foarte important de retinut este si faptul ca radiologia interventionala ofera de multe ori ajutorul pacientilor care nu au indicatie chirurgicala, carora medicul le spune ca nu mai are ce sa le faca. Cazuri pe care de obicei chirurgii nu au cum sa le opereze: fie ca pacientul e foarte in varsta, fie ca are niste boli care ii fac anestezia generala sa fie contraindicata, fie uneori pur si simplu nu exista tehnic posibilitatea de a-i scoate tumorile.

Radiologia interventionala ajuta enorm si in cazul fibroamelor uterine, afectiuni care pana acum aveau doar variante foarte dure de rezolvare, ajungandu-se de multe ori chiar la histerectomie.

Acest episod face parte din mini-seria “Tech & Health” pe care am creat-o cu ajutorul Medlife si care are ca scop informarea corecta si cat mai “pe intelesul” pacientilor. Am gandit acest proiect cu 2 obiective mari: sa transmit informatie valida si bine structurata din zona medicala, zona de interes, dar, din pacate, de multe ori incarcata de materiale incorect formulate si pentru a sustine inca o data preventia. Cred cu tarie ca informarea si preventia ne ajuta sa avem o viata lunga si de calitate.

Pana data viitoare, sa aveti multa sanatate, ca-i mai buna decat toate!

    Leave Your Comment Here