Maya the Mouse – cartea care ajuta copiii fara posibilitati

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

In urma cu vreo 3 saptamani am avut ocazia si placerea sa intalnesc 2 oameni speciali pentru visurile mele, dar mai ales pentru tara asta. 2 expati, sot si sotie, cu 2 fete cucuiete, el englez, ea rusoiaca, impreuna de vreo 5-6 ani in Romania, el CEO, ea organizatoare de acte caritabile, el si scriitor (aici e partea care ma fascineaza si despre care spuneam mai sus. Undeva in viitor sper sa ajung si eu sa scriu, sa am timpul, intelepciunea si inspiratia lui), ea  – cea care se ocupa sa-i promoveze cartea si sa-l sustina in tot ce face. O familie frumoasa, plina de umor si dincolo de orice, cu o gandire foarte sanatoasa.

De ce spun asta? Pentru ca Daniel a scris aceasta carticica pentru copii inspirat fiind de fiica lui cea mare, Maya. Nu pentru premii, recunoastere, ego, ci pentru ca a vrut sa aiba o legatura stransa cu fiica lui.

Apoi, mesajul central al cartii „Maya the Mouse” este ca diferentele ne fac speciali, motiv pentru care trebuie sa le imbratisam, in diferente aflându-se puterea fiecaruia. Cat de adevarat si frumos pun in scena..nici n-aveti idee.
Si poate cel mai important pentru mine, profiturile obtinute de pe urma vanzarilor cartii merg catre TAR(Te Aud România), un ONG din Gura Humorului pentru copii care fix asta incearca sa faca. “Dacă le dăm copiilor noştri acces la oportunităţile pe care ne dorim să le aibă, aici, în România, atunci vom reuşi să construim o societate puternică şi sustenabilă pentru viitoarele generaţii.

Cartea Maya the Mouse deschide o serie de povesti din categoria Stories out of the Box, dedicate copiilor si parintilor.

„Iubesc România, o țară aflată în inima Europei, o țară europeană. Suntem aici de peste 5 ani și când am venit nu am știut la ce să ne așteptăm. E o țară frumoasă, poate cea mai frumoasă în care am stat. Oamenii sunt foarte amabili, vorbesc foarte bine engleză și sunt profesioniști. Sunt mândru să trăiesc aici și încerc să promovez România în rândul familiei și tuturor prietenilor pe care îi cunosc”, spune  Daniel Kearvell, autor și managing director DHL România. Citat preluat de aici.

 

Ce sa mai zic? Carte cu poveste faina, personajul real si palpabil pentru gagalici, profitul merge catre copii aflati in nevoie. Ce experienta mai 360 de atat sa vrei? Sau sa oferi, caci mi se pare o idee buna si de cadou, mai ales cand esti ca mine, om fara copii, te duci la niste prunci acasa si habar n-ai ce sa iei cat sa fie si interesant pentru ala micu’ si sa nu ma injure parintii ca le fac viata si mai chinuitoare. :))

Si pentru ca intotdeauna vreau sa aveti si voi experientele pe care le traiesc eu, sa va ofer cat mai mult inapoi drept rasplata a faptului ca sunteti mereu aici alaturi de mine si ma trageti de urechi cand nu mai scriu, am un mic concurs pentru aceia dintre voi care sunt parinti.

Premiul consta, bineinteles, intr-un “box” out of the box: pachetul in care gasim atat cartea pentru copii, cat si personajul plusat Maya. 🙂

Asadar, dragi parinti, va invit sa-mi lasati un comentariu in care sa impartasiti cu noi toti cartea preferata a copiilor vostri. Sunt curioasa ce povesti mai fac deliciul copilutilor si cine stie, poate devin inspirata.

Pana data viitoare, sa citim mai multe povesti pentru copii. Sunt convinsa ca vom avea o lume mai buna!

 

 • Dana M.

  Te iubesc orice-ai face de Ioana Chicet Macoveiciuc – cartea relateaza experimentele Emei, care isi doreste mereu sa afle daca mama ei o iubeste chiar si atunci cand face nazdravanii.

 • cismaru

  elefantul elmer are mare succes. un elefant colorat care vrea sa fie si el ca ceilalti, doar ca se prinde la final ca e mai bine sa fie unic, ca na, asa e el si toti il iubesc tarcat.

 • Alex Busuioc

  Nu sunt exclusiv carti, ce-i drept, dar orice cu si despre Peppa Pig 🙂 – carti si desene animate cu aventurile lui Peppa si ale familiei ei de grohaitoare, din care copiii pot invata o sumedenie de lucruri, de la cum sa se comporte la locul de joaca pana la componenta sistemului solar sau relatiile internationale (:D), all while having lots of fun. 🙂

 • Andreea

  Felicitari, Andrei! Mara se va bucura de Maya, nu doar de elefantul Elmer. 🙂

Leave Your Comment Here