Tu esti regula, nu exceptia

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

personal-car-girls-truck

Priveam un “film de fete” cu fete, dintr-acelea pe care le vezi intr-o duminica torida in care tot ce vrei e sa te racoresti si sa lenevesti.

Cu toate ca radem de genul asta de filme in care Capitanul Evidenta e prea des intalnit, firul epic previzibil si uneori jocul actoricesc slab, sa nu-i ignoram si partile bune. Aka ajuta oamenii pe partea de dezvoltare personala. Stand si cascand gura la tot felul de truisme psihologice, iti pui creierasul si inteligenta emotionala la treaba si ramai si tu cu ceva. 🙂

Asa si cu filmul meu de mai sus. In care o gagica descopera cum noi femeile suntem mintite de mici, ba continuam asta si ne mintim intre noi cand vine vorba de barbatii iubiti. De mici invatam sa fim masochiste, ni se spune ca “te trage de codite pentru ca te place”. Mai mari fiind aflam: “O sa te sune, stiu pe cineva care n-a fost sunata 11 zile si iata-i acum, sunt casatoriti.” “O sa se intoarca, o sa fie mai dragut/atent/bun/empatic, o sa.., o sa!”

Stim bine ca toate miturile alea de le-am auzit la un moment dat in viata sunt doar exceptii, iar noi suntem regula. Dar nu vrem nici o secunda sa coboram ego-ul cat sa intelegem asta. Ne visam Cenusarese, Ilene Cosanzene si Frumoase-Adormite, ne uitam la filme de Hollywood si suspinam ca nu avem exceptia. Oare n-am ajunge mai repede la fericire daca am intelege regulile dupa care se joaca si am seta niste asteptari realiste? Cred ca am trece prin mai putine relatii esuate, suferinte mai putin intense, am evita greseli si lucruri cu care mai apoi nu ne mandrim deloc.

Poate a sosit timpul sa fim ceva mai sinceri cu copiii nostri si sa nu le prezentam bula in care vrem sa-i tinem ca fiind lumea si adevarul absolut. Poate ar fi indicat sa nu ne mai mintim intre noi, chiar daca adevarul doare si mesagerul e cel atacat de obicei. Poate ar fi indicat sa avem curaj si sa nu ne mai scundem dupa degete.

Asa vom avea relatii mai bune, mai cu “meaning”, prieteni adevarati, vieti mai pline de bucurii. Setandu-ne asteptari pe bune si fiind sincere. Cu noi, cu ei, cu toata lumea.

Pana data viitoare, incearca sa-i spui unei prietene adevarul asa cum il vezi si simti tu, nu cum banuiesti ca are nevoie sa-l auda. S-ar putea sa va fie mai bine asa. 😉

Leave Your Comment Here