Roata care scartaie trebuie unsa, iar cactusul nu trebuie udat.

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

pot-cactus-potted

Stiu, pare ca eram putin obosita cand am scris fraza anterioara. Insa ea aduna o mare durere a omului puternic din toate timpurile.

Omul puternic e si intelept, dar si mai important, e altruist. Isi vede de viata si face tot ce stie si ii sta in putinta sa o faca mai buna. Nu doar pe a sa, ci si pe a celor din jur. Si asa reuseste sa-si atraga dupa sine durerea si neimplinirea unui om care nu cere niciodata ajutorul. Si nici nu-l observa cineva ca ar avea nevoie. Pentru ca omul puternic mai e si cu bun simt, nu vrea sa deranjeze si sa fie in centrul atentiei. Iar cei din jur il cunosc asa, drept cactusul care n-are nevoie sa fie udat. Care se descurca. Care rabda. Care infloreste chiar si fara apa pentru ca e puternic si pentru ca poate.

Mai exista si oamenii victima, cei care sunt mereu in cautare de atentie, ce cred ca lor li se cuvine toata atentia, dragostea, libertatea, frumusetea si intelegerea. Iar daca cineva indrazneste sa nu le-o acorde, vor incepe sa scartaie. Iar pentru ca tipatul rotii neunse e deranjant si ne sfredeleste creierele, preferam sa-i ungem. Cauza si consecinta in cea mai pura forma a sa. Nu-mi acorzi atentie, scartai si te deranjez. Involuntar imi vei acorda ce am nevoie si nici macar nu-l vei interpreta ca pe un strigat de ajutor, ci ca pe o normalitate a naturii: daca ceva se strica, il repari, nu? Ce conteaza ca nu e roata ta, vina ta sau nici macar nu e stricata? Mai bine o ungi, poate-poate nu mai plange. Daca ceva trebuie uns, procedezi ca atare, nu-ti pui intrebari de ce, daca scartaie pe bune sau care e cauza. Treci la consecinta si astfel roata victima e fericita. Fericita si implinita caci a obtinut ce avea nevoie fara ca macar sa constientizeze ca al nostru cactus si-a dat din putinul sau lichid vital pentru ca ea sa fie bine.

Si uite asa rotile cred ca lor li se cuvine orice si nu apreciaza nimic, iar cactusii infloresc cu greu, se bucura de fiecare picatura de viata si se chinuie sa unga roti.

Pana data viitoare, ce zici sa faci un schimb de rol? S-ar putea sa devii mai intelept. 🙂

    Leave Your Comment Here