Cel mai frumos gest de apreciere

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

16999233_1306839276063759_3137543524829223536_n

Știu românii să aprecieze? Iar dacă da, ce crezi tu ca înseamnă aprecierea față de omul de lângă tine? Un gest mic, dar făcut din inima, o excursie în jurul lumii, un “te iubesc!” la momentul oportun, o floare, un compliment? Iar daca știm să ne arătăm recunoștința, iubirea și aprecierea, știm să le și primim? Mai ales acum, că tot e luna martie, luna femeii, ar fi magic să aflăm tot mai multe păreri.

Oamenii simpatici de la Sissi Romania și-au propus să cerceteze toate aceste aspecte și au demarat mai multe studii de piață, focus grupuri, cercetări, în urma cărora au reieșit (până acum) următoarele:

  1. Bărbații din România s-au identificat cu un comportament legat de „gesturi mari, dar rare“: ei cred cu tărie că, atunci când doresc să-și arate aprecierea, trebuie să întreprindă un gest de apreciere major (de exemplu: o excursie la Viena, o bijuterie deosebită, un cadou costisitor etc.) și, din păcate, datorită amplorii gestului, acestea pot fi manifestate destul de rar.
  2. Din cealaltă perspectivă, femeile și-ar dori ca gesturile de apreciere să fie mai mici și manifestate mai des (de exemplu, un mic ajutor în bucătărie, o sărutare, o vorbă de în-curajare într-o perioadă dificilă etc.). „Cred în faimoasa zicală «Happy wife, happy life». Odată ce ai sădit adânc aprecierea, orice confuzie dispare. O femeie care se simte apreciată poate schimba chiar lumea!“, pledează Anamaria Băjan, ea însăși o femeie puternică în toate aspectele vieții. „Fetița, soțul și familia mea sunt aspectele vieții care mă încântă cel mai mult. Apreciez mai mult cu cine îmi petrec timpul, decât locul în care mă aflu“.

Puteți citi mai multe despre rezultate aici.

Insă cercetările continuă și împreună vrem să aflăm de ce avem nevoie pentru a ne simți apreciate, dar și cum primim aprecierea si cum este ea văzută de dragii noștri bărbați.

Așa că am lansat în cadrul SMS Biz 2017 o nouă provocare atât pentru bloggeri, cât și pentru cititorii lor.

Pentru bloggeri:

Scrie pe blogul tău, răspunzând provocării noastre despre cel mai frumos gest de apreciere și încurajează-ți cititorii să îți spună care este cel mai frumos gest de apreciere in opinia lor. Revino apoi cu linkul către noi, completând formularul de pe pagina www.sissiromania.ro/bloggers, cu datele de contact si linkul către articol.

Câștigatorii vor fi alesi de un juriu format din:

Premiile? 

o   O excursie pentru două persoane la Viena

o   2 cine romantice pentru câte două persoane, într-un oraș din România la alegere

Pentru cititori: 

Verifică dacă bloggerii pe care îi urmărești au acceptat provocarea noastră și spune-le părerea ta. Ajută-i să aibă cele mai bune răspunsuri, cele mai creative, cei mai tari cititori. 🙂

Până data viitoare, nu uitați să vă arătați aprecierea. 🙂

  • Corina

    Salut,
    Gestul de apreciere poate fi unul facut de noi sau trebuie sa vorbim de gest de apreciere facut de partener pentru noi?

  • Andreea

    provocarea face referire la ce gesturi de apreciere tanjesti, ce ti-ai dori sa primesti ca gest de apreciere, ce inseamna pentru tine aprecierea. 🙂

Leave Your Comment Here