Femeile barbatilor mei

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Andreea Burlacu

De cativa ani imi propun sa scriu primul meu roman. Dar stii cum e cu artistii, se pierd in meandrele filosofiei si ale inspiratiei si se misca greu. :)) Cel putin astia la inceput – cel mai inceput – ca mine. :))
Dar sa revenim. Am jubilat in jurul ideii de carte pentru copii, apoi eseuri si in toata miscarea asta moleculara de gasire a eu-ului am realizat cele mai importante 2 lucruri care-mi dau energie, sunt cauza scrisului si ma motiveaza permanent: scriu ca forma de terapie de cand ma stiu,  ma elibereaza si scriu cel mai frumos, bine, placut despre ceea ce sunt si cum sunt: iubitoare de oameni, un om al relatiilor. Sa va explic mai clar: exista oameni care au ca element motric eu-ul, cei care pot si-si doresc sa inoveze si cei pentru care relatiile interumane sunt piatra de temelie. Well, eu sigur ma incadrez in ultima categorie. N-o spun doar eu, mi-au spus-o prieteni, psihologi, numerologici, e scris in astre si in horoscop. Pentru mine e important sa inteleg oamenii, ce-i misca si sa am o relatie tot mai buna cu ei, fie ca e una legata de job, parentala, amicala sau de iubire.

Si uite asa, pas cu pas, dupa niste ani am ajuns sa gasesc si titlul primei mele carti: femeile barbatilor mei’. Vor mai trece niste ani pana va fi gata caci va fi un proces lung, dureros, intens de exorcizare, de trecere prin etape lungi ale existenti mele, de sfredelit pana in adancuri foarte direct si fara menajamente.

De ce femeile barbatilor mei? Pentru ca vrem sau nu sa recunoastem, toti lasam in urma interactiunilor noastre umane semne ale trecerii. Se pare ca femeile au un bat mai smecher si le lasa mai adanc. Iar toti barbatii cu care am interactionat, mai ales in relatii ce implica iubirea, incepand de la tata si pana la domnul cu care imi impart existenta in prezent sunt profund marcati fie de mamele lor, fie de prima iubire, de iubitele care n-au fost sa fie, pe scurt, de prezente feminine. Vreau sau nu, barbatii mei sunt bucati din barbatii lor si bucati directe din ele. Asa ca inainte sa-i blestemi mama ca nu l-a invatat sa fie empatic, inainte sa-i urasti sotia, amanta sau fosta iubita fa cumva s-o cunosti. Poate nu direct, poate nu in intregime, dar orice informatie despre ea te va ajuta sa-l intelegi mai bine pe el si sa construiesti (sau nu) o relatie cu el.
Pana voi avea curajul sa ma dau lumii mai sincer decat m-am dat vreodata cuiva, pana voi reusi sa storc acele povesti din care sa si ai ce invata, caci nu vreau sa-ti ofer moloz, pana voi reusi sa le scriu intr-un mod cu care sa ma mandresc, gandeste-te putin la femeile din viata ta, la ce ti-au dat, ce ti-au luat si cum te-au modelat. Oricat de dureros va fi, la final vei fi mandru/mandra si fericit/fericita caci vei fi mai aproape de tine.

    Leave Your Comment Here