Lumea din borcanul ei

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Olguța

Olguța’i o fata mica, cu ochi vestejiti si par subtire si infoiat precum un fir de marar dupa ce si-a revenit in urma ploii. Traieste intr-un borcan cu fund gros si gura larga, frumos impodibit pe capacul gaurit cu frunze de salata creata si busuioc.

Doarme intr-un sambure de caisa atat de vechi ca s-au tocit si nervurile din interior. Isi inveleste trupsorul firav cu muschi de pin proaspat si colectioneaza pistile de flori.

Are drept companion un buburuz (baiat de gargarita) pe care il foloseste din cand in cand si pe post de mijloc de deplasare de pe o frunza pe alta, ori de pe fundul borcanului casa pana la margine capacului gaurit de timpuri. Iar din vreme in vreme viseaza cum se va urca pe spatele lui Peticel si vor zbura catre lumea larga, catre ape de izvor si pajisti nesfarsite, catre paduri si gradini cu flori, chiar si catre marea despre care i-a vorbit de atatea ori mama sa.

Mama Olguței a disparut cand pitica abia ajunsese in cea de-a saptea sa vara, iar de atunci Olguța plange ori de cate ori apare prima cireasa, atunci cand ploua si se teme ca mama ei, pierduta prin padure, se va uda zdravan, dar mai ales atunci cand implineste inca o vara. Pe vremuri primea o zmeura uriasa umpluta cu miere si i se canta la multi ani. Acum pur si simplu nu vrea sa-si paraseasca patul toata ziua ei si spera in secret ca fiind sobra isi va aduce parintele pierdut inapoi. E inca speriata si nu paseste dincolo de mica scorbura in care isi are borcanul, urcat cu greu la jumatatea pinului de o vulpe isteata si binevoitoare.

Olguța are foarte multi prieteni si fiecare dintre ei o protejeaza si o alinta asa cum numai necuvantatoarele o pot face. Bufnita Pixie ii canta in fiecare noapte cantece de leagan, veverita Suzy ii aduce ghinde din care isi construieste boluri, iar pitigoiul Jim fura nectarul din cele mai dulci flori si i-l aduce in ciocul putin patat dintr-o nesabuinta trecuta, cand s-a infruptat din prea multe visine.

[…] to be continued..

Sursa foto: Shutterstock.

 

  • DEspoot

    ne place Olguta, sa mai scrii despre ea 🙂

Leave Your Comment Here