Despre iubire si alti demoni

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

love

IUBÍRE ~i f. 1) v. A IUBI și A SE IUBI. 2) Sentiment de afecțiune față de o persoană de sex opus; dragoste; amor. 3) Atașament sufletesc (simpatie, prietenie, afecțiune) puternic față de cineva sau ceva. /v. a iubi 

Am fost intrebata de multe ori ce inseamna cuvantul asta prea rostit de unii si deloc utilizat de altii. Ce pretind ca e atat de important in el si de ce impartasirea sentimenului din spatele lui are vreo relevanta. De ce si cand spunem ca iubim?

Iubirea nu-i un sentiment usor. De cele mai multe ori nici nu ti-l doresti. Nu pe cel adevarat, asta e sigur. Poate te imbie din cand in cand treaba cu fluturi in stomac, cu apartenenta, cu tinutul de mana si intrarea in normele societale. Dar cu siguranta nu-ti face cu ochiul iubirea aia pura care te rupe in doua. Iubirea aia adevarata fara de care simti ca nu ai aer, care iti aduce lumea la picioare pentru ca apoi sa te striveasca.

Iubirea inseamna sa iti doresti mai mult fericirea celuilalt decat propria fericire. Iubirea inseamna sa fii rabdator, sa iti sugrumi ego-ul, ba chiar sa contesti un pic din tine. Iar oamenii sunt facuti sa fie fiinte egoiste. E in instinctul nostru de supravietuire nevoia de a ne pune siguranta fizica si mentala mai presus de orice. Si apoi apare sentimentul asta total neintuitiv care-ti strica scara de valori, nevoi si asteptari. Sentimentul asta care te face brusc sa vezi lumea mai frumoasa, mai buna si sa devii tu insuti mai bun. Dar care iti rapeste si o parte din tine, oricat de putin dispus la compromisuri esti sau oricat de liber te simti.

De fapt, ea, saraca, nu rapeste nimic. Doar transforma. Numai ca noi, fiinte cu ochelari de cal, vedem inca, uneori, cu ochii eu-ului care si-a luat-o in barba si are sechele, rautati, frustrari adunate.

Mai stiu ca dragostea nu are culoare, sex sau religie si ca e sentimentul ce ne ajuta sa devenim mai intelepti. Ea ne invata dorul, iertarea, compasiunea, empatia, sacrificiul si puterea. Si pentru ca mai nou e la moda sa proiectezi doar raul din jur si sa instigi la rau, eu vreau sa vad partea buna a lucrurilor.

Asa ca te invit si “te instig” sa-mi scrii la andreea@andreeaburlacu.ro si sa-mi povestesti cele mai frumoase, intense, longevive, speciale iubiri pe care le stii. Fie ca e povestea bunicilor tai, a ta sau a prietenilor din Filipine, atat timp cat poate deveni una inspirationala scrie-mi si le voi aduna pe toate intr-un ebook.

Pana data viitoare, iubiti-va mult. 🙂

 

    Leave Your Comment Here