De ce și când să faci sport?

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Am revenit cu seria dedicata prietenilor iubitori de sport, rubrica initiata cu ajutorul Editurii Publica. Astazi il avem ca invitat pe Andrei. Enjoy!

shutterstock_117977869

 

“OBOSEÁLĂ, oboseli, s. f. Stare de slăbiciune generală datorată unui efort fizic sau intelectual intens; obosire, osteneală.

 

Probabil unde dintre bolile acestui secol este oboseala intelectuală. Probabil sunt și ceva studii făcute în sensul ăsta, mă aștept să fie declarată și boală profesională pentru cei ce au muncă de birou. Eu o simt pe pielea mea, de multe ori.

Ce facem cu ea? Cu ce ne vindecăm? Paradoxal sau nu, tot cu oboseală. De data asta fizică. Să obosești fizic până cazi lat și nu mai ai timp să te gândești la oboseala mentală. Trage un pic de tine, ieși din starea de confort. Două ore de alergătură intensă de două ori pe săptămână te pot ajuta să scapi de povara oboselii psihice.

Mergi și te descarcă de energie pe un teren de sport, aleargă, înoată, mergi și fă escaladă. Dar nu doar declativ. Mergi și trage de tine până când simți că îți tremură picioarele și ai pulsul peste 150 bpm. Trage de tine până când știi că a doua zi de dimineață febra musculară nu te va lăsa să te dai jos din pat.

Și o să fie bine. O să te bucuri de oboseală cu mintea limpede.

Nu trebuie să ai corp de Cristiano Ronaldo sau Ibrahimovic pentru a face sport. Nu trebuie să ai condiție fizică de triatlonist pentru a face sport. Tot ce contează este să vrei să rupi câteva ore pe săptămână pentru tine.

O să-ți mulțumești la un moment dat.

Cu drag, aproape de pe terenul de baschet, la aproape 100 de kg,

Andrei”

Credit foto Shutterstock.

Leave Your Comment Here