Bătălia România – Turcia

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Bătălia ce-am trăit fuse lupta ce-am iubit.

nationala feminina de baschet a Romaniei

Ale noastre fete dragi au luptat în fiecare secundă cu și mai multă intensitate, cu același zvâc, cu și mai multă determinare. Rezultatul final nu-i de partea noastră, dar mai avem multe bătălii de trăit și câștigat până la turneul din 2017.

Fericirea mea cea mare e că sala a fost plină – un nou record de audiență, iar cei ce n-au reușit să ajungă până la Cluj au urmărit fie transmisia de pe TVR2 , fie cel mai ”altfel” livetext făcut până acum. Nu că-i al meu, dar e primul, iar baschetul feminin este un sport mai puțin urmărit în România și chiar la nivel internațional din câte știu, deși este cel puțin la fel de spectaculos ca cel masculin, iar noi chiar am avut și avem rezultate demne de menționat:

”Dintre performanțele României pe plan internațional menționăm clasarea de 3 ori pe locul IV la Campionatele Feminine Europene (196419661968) și de două ori pe locul V la cele masculine (19571967), precum și unele succese ale echipelor de club Steaua, Dinamo, Politehnica București, Rapid în cupele europene.

În 1981, la Campionatele Mondiale Universitare echipa de fete a României s-a clasat pe locul III, cucerind medalia de bronz, iar echipa masculină a ocupat locul IV.” Wikipedia

așa că susținerea voastră m-a bucurat teribil.

Eu am avut ocazia de a le cunoaște pe o parte dintre fetele naționalei noastre, le-am simțit entuziasmul și îndârjirea, așa că inițiativa Băncii Transilvania de a le susține pe fete cu incurajări în versuri de inspirație eminesciană mi-a venit mănușă.

Așa am avut ocazia să fac primul meu livetext și nu unul oarecare, ci liric.

Așa a început povestea:

moment imn

livetextliric

3

4

5

6

7

8

9

10

11

 

Găsiți pe conturile mele de Facebook și Twitter întreaga ”transmisiune”, precum și video-ul de chemare la oaste a suporterilor. 🙂

Următorul meci e cu Bosnia, unul deloc ușor, așa că fetele vor avea nevoie în continuare de o susținere la fel de frumoasă ca cea de acum.

Până atunci: Hai, România!

Leave Your Comment Here