AVstore – un brand cu si despre pasiune

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Asa cum am promis, blogul meu va fi mai mult ca oricand despre tehnologie si sport, asa cum intelege si percepe o femeie ariile astea doua, adica asa cum le vad si traiesc eu.

Azi avem vesti din tehnologie.

L-am cunoscut  pe Bogdan de la AVstore.ro acum cateva luni si ori de cate ori ne-am intalnit, l-am simtit un om curajos si norocos in acelasi timp caci a avut indrazneala sa-si transforme pasiunea in business si asta intr-o piata in care suntem mai interesati de supravietuire decat de “trait frumos”. Un ‘bravo’ si un ‘jos palaria’ si lui si celor 3 asociati. Dar pana la bravo, i-am pus niste intrebari astfel incat sa-l cunoasteti si voi, sa vedeti cum e cu tehnologia adevarata adusa acolo unde suntem mai degraba obisnuti sa investim in mobila si gresie decat in deviceurile care ne bucura viata, adica acasa.

 
mic_DSC_19191.      Pentru ca te-am auzit vorbind si stiu cu cata pasiune o faci, povesteste-mi putin de ce si de unde pasiunea asta pentru ultra tehnologie, gadgeturi si jucarele de copii mari? Cum a inceput totul, cum de ti-ai transformat pasiunea in job si ce ti-a adus asta? 🙂

 

Sunt foarte multi pasionati de muzica, filme, jocuri sau gadgeturi. Nu e o minune ca si noi, cei patru parteneri de la AVstore avem aceasta pasiune. Din fericire am avut ocazia sa folosim sisteme ultra performante si sa  realizam cat de mare este diferenta intre muzica in format .mp3 ascultata in boxe de calculator, la tv sau la boxele din masina fata de emotia pe care ti-o da acelasi artist, printr-o inregistrare analogica sau digitala necomprimata si „cantata” pe un sistem Hi-Fi.

Acum, sa nu iti imaginezi ca trebuie sa fii milionar sa poti face pasul catre un sistem performant. Noi avem spre exemplu boxe de podea ce incep de la 1000ron, iar cu 3-4000 ron iti poti face un sistem audio decent. E spectaculos cand vin clienti la noi, asculta Sade, Susan Wong, Carla Bruni sau Candy a lui Robbie Williams, scot telefonul din buzunar si tag-uiesc melodia cu gandul sa o caute pentru colectia personala. E clar ca in acel moment au facut pasul catre un sunet de calitate si ca au inteles ce noi doar le-am povestit.

La fel stau lucrurile si pentru un Home Cinema. Sunt foarte multi oameni care vad filme pe un TV de 40 inch (102cm) sau chiar pe un laptop, iar cand fac o comparatie cu un sistem de proiectie pe un ecran de 3-4m reactioneaza cu un „wow”.

Divizia noastra de casti, amplificatoare pentru casti si playere portabile este iarasi un bun exemplu despre cum evolueaza pasiunile si cunostintele clientilor in materie de tehnologie. Avem situatii in care cineva a cumparat in urma cu cativa ani o pereche de casti de sub 100 de euro si apoi, treptat, si-a upgradat sistemul pana la cateva sute sau chiar mii de euro.

In acest moment suntem cel mai mare vanzator de de cati premium si High-End din Romania, iar cota noastra de piata cu tot cu gama de casti consumer a depasit 10% din totalul castilor vandute in Romania.

2.      Stim cat de important e ca tot ce-ti iei pentru casa sa fie din acelasi film, sa nu existe discordante care sa-ti ucida retina. Spune-mi, te rog, ce ma fac daca tocmai mi-am reamenajat apartamentul dar nu am luat in calcul niste boxe, nici ecranul de proiectie, mai nimic caci am fost mai atenta la culoarea gresiei. Ai solutii pentru oameni ca mine? Si mai ales, ai gadgeturi care sa placa si femeilor?

Intr-adevar, la Hi-Fi „matchingul” e cheia. Trebuie sa alegi componentele unui sistem astfel incat sa se puna in valoare unele pe altele. Aici contribuim cu experienta noastra. Astfel, in functie de buget si de particularitatile casei/biroului etc. facem o configuratie ideala. Asta daca nu cumva clientul vine deja cu temele facute citind review-uri, reviste si forumuri de specialitate.

Nu e niciodata prea tarziu sa iti decorezi sufrageria cu un sistem stereo format din doua boxe si un amplificator care sa isi faca datoria si in „party mode” atunci cand ai invitati, dar si in modul „relax” alaturi de un pahar de vin si o trandaveala pe canapea.

Chiar si pentru un sunet surround se gasesc solutii simple, fara prea mult deranj. De obicei se folosesc plintele parchetului sau traseele de cablu deja existente prin pereti.

Pentru un adevarat cinema la tine in living mai ai nevoie sa pui un ecran de proiectie retractabil pe care sa il cobori la cativa centimetri in fata televizorului sau a mobilierului tau si de un proiector, care se poate instala intr-un suport montat in tavan, aproape de partea din spate a incaperii.

3.      Inca un element important: cum impacam toate gusturile dintr-o casa? El vrea meciuri de fotbal, ea filme, el NFS, copii SuperMario, ea o prezentare de moda si tot asa. Exista solutii pentru a impaca intreaga familie?

Noi vindem solutii de display si de sonorizare, n-as putea sa-ti zic cum sa „se impace” sotul cu sotia sau cum sa imparta emisiunile TV cu consola de jocuri a copiilor. :))


In schimb, ce am promovat noi foarte mult e conceptul de hobby room. Am folosit acest nume pentru situatiile in care clientii dedica o camera din casa (o mansarda, o pivnita sau dormitorul oaspetilor) in care sistemul multimedia pentru jocuri, filme sau concerte este complet separat de cel din living. De multe ori aceste camere sunt antifonate pentru a nu deranja intreaga casa.

4.      Stiu ca ati muncit foarte mult la acest showroom, ati intervenit inca din etapa de proiectare si ati inclus tot felul de materiale de top pentru a-l face ca la carte. Povestete-mi mai multe despre investitii si implicarea in a aduce showroom-ul in stadiul in care e acum.

Da, chiar ma muncit mult. Dintr-un motiv simplu: vrem sa oferim oamenilor  „the total Hi-Fi experience”. De aceea ne-am concentrat foarte mult pe amenajarea showroom-urilor si a open space-ului pentru casti. Astfel, ne-am implicat inca din faza de proiectare a cladirii ca sa pregatim spatiul pentru cel mai spectaculos showroom de Hi-Fi din Bucuresti.

La primul nivel avem doua camere pentru demonstrarea sistemelor Hi-Fi si a solutiilor Home Cinema pe care le comercializam. Am folosit finisaje potrivite pentru un tratament acustic foarte bun, dar per ansamblu nu ne-am indepartat de ideea de a simula cat mai bine o casa de locuit. Aici nu avem nimic de studio sau profesional. Atat echipamentele cat si finisajele sunt destinate mediului rezidential.

Investitia a fost considerabila, dar suntem foarte fericiti ca am creat un spatiu unde atat noi cat si clientii, care de cele mai multe ori ne devin prieteni, ne putem delecta cu pasiunea comuna pentru Hi-Fi si Home Cinema. Nu de putine ori am reusit sa insuflam pasiunea si celor care ne viziteaza, am creat hobby-uri foarte interesante despre care se discuta in timpul liber, in intalnirile de afaceri sau in comunitatile de audiofili.

showroom (1 of 1)-12


5.      Cu totii avem obiecte dragi, gadgeturi de care nu ne putem dezlipi. Tu ai vreun device de suflet? Exista vreo “jucarie” vedeta in showroom?

Mie unul imi plac foarte mult proiectoarele. Eu nu recomand nimanui sa investeasca multi bani intr-un TV, decat ceva cost effective, bun pentru stiri, emisiuni de dmineata si pentru canalele de muzica. Pentru filme, competitii sportive, jocuri sau concerte un proiector este solutia ideala.
Nu se compara cu nici un TV o proiectie de 3-4 metri diagonala unde sa vezi un film, un meci de tenis de-al Simonei sau imaginile din elicopter de la Turul Frantei.

Exceptand sistemele noastre high-end de zeci de mii de euro, as nominaliza la titlul de „vedeta” minunea francezilor de la DEVIALET – boxa wireless DEVIALET Phantom Este compacta, este wireless, dar produce un sunet cu adevarat high-end. Ca putere, am citit o comparatie interesanta, la volum maxim produce la fel de mult sunet ca un motor de Ducati turat chiar la tine living. Ea poate fi folosita singura, asa cum o vezi, poate fi alaturata unei alteia similare intr-un sistem stereo sau chiar pot fi instalate in mai multe camere, conectate wireless intr-o retea proprie si controlate de pe orice telefon sau tableta.

phantom-trois-quars1-1038x576



                Andreea, iti multumesc pentru discutie, iar pe tine si pe cititorii tai ii invit oricand la showroom-ul nostru din Cotroceni la o cafea si o discutie despre tehnologii care iti pot creste calitatea timpului liber petrecut acasa.

    Leave Your Comment Here