Discurs imaginar catre un mare iubitor de catedrale

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

EueeIxRMa tot intreaba oamenii din jur de ce nu plec. Ce caut in tara asta si ce vreau sa demonstrez. Si mai rau de atat, de ce am nevoie sa demonstrez ceva.
De cele mai multe ori ma enervez. Ca asa mi-s eu, incapatanata ca un catar. Caci mi se pare mult mai valoros sa schimbi mentalitati decat comportamente sau si mai rau, decat sa nu schimbi nimic. Nu stiu, ‘oi avea ceva de Maica Tereza in mine. Si tot cred si tot ma zbat si ma tot mahnesc.


Ultima suparare mare: rectificarea bugetara: 25 mil catre catedrala neamului. Mi se pare atat de stupida decizia incat ma simt Capitanul Evidenta scriindu-mi oful. Dar cine stie, poate vreunul, 2,3 10 dintre habotnicii iubitori de biserica ortodoxa romana o sa inteleaga ca draga lor casa se contrazice pe sine in fiecare zi.


Nu era frumos trecut pe tablitele lui Moise sa nu furi? Nu sunt lacomia, iubirea de arginti si mandria trecute intre cele 7 pacate capitale? Nu era scrisa in Noul Testament, in Evanghelia dupa Luca daca nu ma insel, pilda bogatului neintelept? 

Pentru ca da, mai neoamenilor iubitori de reguli si nepastratori de esenta, eretici fata de umanitate, dar mari iubitori de biserica, da, voi sunteti vinovati inainte de toate. Nu idiotii de aleg bugetul. Ei doar au inteles ca e atat de simplu sa va manipuleze, au priceput rapid ca voi vreti altfel de paine si altfel de circ. Una blagoslovita inainte, un circ cu icoane pe post de saltimbanci.

Nu vreau sa intru intr-o discutie despre religie, cine in ce crede, caci vom intra intr-o palavrageala fara final. N-am rabdare de discutii interminabile despre maimute, Darwin, Dumnezeu si ideologii. Caci aici vorbim despre altceva. Vorbim despre oameni liberi. Liberi sa creada si sa actioneze dupa cum le dicteaza constiinta.

Vreau doar sa inteleg de ce tu, iubitor de PSD si biserica, privitor de Capatos, ai impresia ca e mai important sa ai o manastire si mai mare si cu mai mult aur decat faptul ca ne mor copiii in spitale. De ce trebuie sa stea ai nostri batrani cate 2 intr-un pat jegos de spital, de ce trebuie sa nu avem unde ne duce copii la scoala, nu mai vorbesc de gradinite sau crese, dar e important sa avem biserici la fiecare colt de strada?  Nu era Dumnezeu peste tot? Nu era mai important sa ajutam sarmanii decat sa ne lafaim in lux bisericile?

Poate data viitoare cand votezi vei avea bunul simt sa deschizi ochii si sa nu te mai lasi fraierit. Stii tu vorba aia, prost e ala care da, nu ala care cere. Si daca nu-ti pasa de tine si parinti, ar trebui sa-ti pese de generatia ce vine si nu poarta nici o vina.

 

    Leave Your Comment Here