Romarta – za trupa

0 Flares Filament.io 0 Flares ×
romartaIi cam știu pe băietii ăștia și zic să îi și ascult. Ma rog, pe doi dintre ei, Ionuț și Cătălin, din fosta trupă Ulise. Ajung la Control, rămân uimită de câtă lume au reușit să adune și mă bucur de muzichie. Ba chiar dansez și sunt suprinsă că știu toate piesele pe care le-au ales pentru interpretare. Ca atare ma duc la Ionuț, (baiatu’cu vocea), brăilean simpatic ca și mine și îi cer să-mi răspundă la câteva intrebări. (el și băieții). Vedeti mai jos ce a ieșit.
1. De ce Romarta? De la magazin? :))
Ca să îți răspundem la întrebare ar trebui să îți spunem în câteva cuvinte ce facem ca trupă. Anii 60-70-80 au avut o valoare imensă, muzical vorbind, iar nouă ne place rock’n’roll-ul tare mult, așa că lucrurile au venit foarte natural – readucem muzica acelei perioade în atenția publicului, însă într-o interpretare inedită și apropiată de gusturile noastre. Și pentru că Romarta a fost un simbol foarte puternic al vremurilor trecute, ni s-a părut un nume foarte potrivit și l-am adoptat în doi timpi și trei mișcări.
2. De ce și cum de v-a venit ideea de rockabilly?
Rockabilly/Rock’n’roll în principal pentru că e colorat, vesel, te pune la dans de la primele acorduri. Am avut și niște chestii concrete care ne-au dus pe direcția asta. În primul rând un film rusesc (pe care îl recomandăm tuturor!) pe numele său Stilyagi, care prezintă o generație din anii ’50-’60 ai Rusiei, cam ce reprezentau și Beatniks în țările anglo-saxone și nu numai. În al doilea rând, ne-au inspirat formații precum The Baseballs sau Richard Cheese & Lounge Against the Machine, care de altfel ne-au dat și idei despre cum să abordăm concret ceea ce vroiam să facem.
3. Cum s-au adunat 4 băieți, roackeri adevărați să câante (și se simt confortabil cu) genul asta mai oldish?
Old-ish și nu chiar… Ideea e că rock’n’roll-ul e doar un fel în care se exprima o generație tânără într-o anumită perioadă, așa că ai putea să consideri că e un stil chiar young-ish  Pe de altă parte, rocker adevărat sau mai puțin, aproape sigur ai trecut prin toate stilurile muzicale de-a lungul activității, iar nouă s-a întâmplat să ne placă foarte mult acesta anume. După cum ți-am zis și mai devreme, lucrurile au venit natural, mai degrabă din pasiuni comune decât ceva planificat dinainte.
romarta

4. Ionut, cum e trecerea de la chitara bas la voce? Ti-e dor de un pic de instrumente sau ti-ai gasit chemarea?

 

Tare imi place cu muzica si tare imi place sa zic din chiept. Basu, ramane la locul lui si il cant cu la fel de mult drag.

5. Povestiți-mi un pic despre brand, identitate, logo, desing, mai pe scurt, cine sunt oamenii din spate ce va ajuta să aveți o comunicare corporate?

 Nu știu în ce măsură este o comunicare corporate, noi vrem să credem că e o comunicare foarte bună și adaptată la ceea ce facem. Și, pentru că toate au o legătură, tot pasiunea și entuziasmul ne-au ajutat și pe această felie. Atât fiecare dintre noi, cât și prietenii – ca să îi amintim doar pe Dragoș Ometiță pe logo și visuals, sau Ioana Simion pe mesaj sau vestimentație, dar mai sunt și alții – am investit orice resursă aveam la dispoziție, pentru ca în final să obținem un “produs” de calitate din toate punctele de vedere.

6. Am vazut get lucky, ani de liceu, ce urmeaza? Și unde vă vom vedea în curand?

Ceea ce ne dorim este să abordăm toate piesele vechi românești care ne sunt nouă dragi – da, e un obiectiv destul de ambițios, dar suntem convinși că îi putem face față. Cu timpul probabil că vom renunța din ce în ce mai mult la piesele străine. În acest moment avem o grămadă de idei, am făcut un brainstorming în urma căruia am pus la comun toate piesele pe care ne-am dori să le reorchestrăm, dar am vrea să păstrăm încă puțin suspansul, ceea ce putem să spunem cu siguranță este că veselia va continua să fie cel puțin la fel de prezentă.
Până data viitoare, dați-le un like aici, numai dupa le ascultați muzica aici.

    Leave Your Comment Here