iubiri si gunoaie

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Andreea BurlacuExista iubiri si indragosteli, capricii si obsesii, pasiuni si doruri marunte, toate create sa te seduca, sa te creasca si-nfloreasca.

Exista plans din toti rarunchii, a carui putere iti macina celule si iti dezmembreaza muschii de pe oase. La fel cum exista plans inabusit, plans de nervi si ciuda, plans de timp pierdut cautand safire printre gunoaie.

La tot pasul poti vedea oameni poleiti cu aur, cu fete meschine si fluturi de molie in loc de organe vitale. Si la fel ca la teleshopping, oameni contrafacuti, cu valori procesate pe un vapor intr-o tara saraca.

Daca intre toate astea poti vedea bine si te poti opri la timp dintr-o psihoza, ai sanse sa fii salvat.

Daca in toata avalansa asta, poti sa intelegi si sa faci bine, esti magic. Esti inca om si tu inca pastrezi increderea in umanitate.

Si totusi, sufletul nu moare niciodata. Vrem sau nu, ne imputinam sau inmultim farama aceea de 21 de grame, fie ca-l acceptam sau nu, energia vie ce se zbuciuma si ne da sens nu moare.  Iar el, asemanator oricarei forte din galaxia asta, ne arata franturi de divinitate pe care le degustam cu nesat sau le respingem, in functie de cat de obosit ne tinem constientul.

Se spune ca doar nefericirea ne face sa simtim cetina si sa admiram florile, doar in nefericire gasim o logica si o vointa. Iar singurul element ce neutralizeaza nefericirea si totusi continua sa ne potenteze spiritul e iubirea. Alegerea intre cele doua ne apartine si ne releva ca manifestari vibratorii a unei energii, parte a energiei pulsante a universului. Plus sau minus, alb sau negru ori un vertij al extremelor, oriunde ne situam intre acestea, atat timp cat avem constiinta vremelniciei, putem alege binele in locul raului si iubirea in locul nefericirii.

Asa, ca de sfarsit de an, printre inchideri de luni si sfortari cu ultimele doze de energie, ridic palaria in fata celor care mai stiu sa vada si aleaga frumosul. ­čÖé

    Leave Your Comment Here