I love you so much that it hurts

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

mareDesi sunt mandra aparatoare a graiului romanesc, simt ca asa pot exprima cel mai bine relatia mea cu tara asta si poporul sau.

Stiti relatiile acelea atat de bine incastrate in cortex si ventricole, incat oricat de rau iti fac, nu poti sa iesi din ele? Scriam zilele trecute despre cum ma simt tot mai impinsa spre emigrare. Ma simt tot mai nevoita sa aleg calea strainatatii, incat doare. Si nu ma pot dezlipi pana nu incerc si ultima carte, pana nu imi demonstreaza si ultimul roman ca stau intr-o relatie pasiv-agresiva ce-mi desteleneste conceptul de “acasa”.

Acasa e locul in care nu mi-e rusine. Acasa e locul in ma simt protejata si in care imi pot ridica fruntea din pamant. Acasa sunt ai mei si tot ce mi-e drag. Sunt oameni destepti si constiinciosi, sunt toate amintirile care-mi dau radacini. Dar Romania incepe sa nu mai fie acasa.

Deocamdata acasa-Romania- risca sa devina o cauza pierduta. De ce? Pentru ca nu iesim la vot, nu alegem cu capul, ci din ratiuni total tampite, alegem cu o inima imbolnavita de o ciuma rosie de care ne tot lovim de prea multi zeci de ani.

Voi n-ati obosit sa fim condusi de soareci flamanzi, impinsi de vant in orice directie vine miros de hrana? Stiu ca avem meteahna de a gandi ca-n Miorita si de a ne resemna stupid, alegand sa intoarcem si celalalt obraz la fiecare 5 ani. Stiu ca ne-am ales un imn care ne tot indeamna la trezire de atata vreme. Dar oare nu e momentul sa avem simboluri si carti de capatai care sa ne arate luptatori? Demni? Stilati? Diplomati? Sinceri? Integri? Stabili? Sa reuntam la resemnare si mediocritate, sa ne trezim naibii odata?

Sa intelegem ca unirea s-a intamplat deja si n-avem nevoie de ea, nici de mandrie nationalista, ci de fapte care sa ne ridice capetele din tarana?

Pana una alta, #hailavot ca sa nu fiti nevoiti sa suportati 5 ani un viezure prapadit si infometat, ca sa aratati ca ati inteles ce inseamna democratia si ca stim sa o utilizam corect.

    Leave Your Comment Here