Draga doamna/domnule presedinte,

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

homeSe obisnuieste tot mai des zilele astea sa vi se adreseze scrisori deschise. Si cum nu vreau sa cada accentul pe mine, ci pe domnia voastra, ma incadrez frumusel in mase. Ca doar ele voteaza, pe ele incercati sa le momiti cu totii.

Si pentru ca vei avea o responsabilitate mare fata de mine si inca 18.999.999 romani, permite-mi sa-ti vorbesc la pertu. Si sa-ti cer niste lucruri contra votului meu.

Vreau de la tine o democratie adevarata. Vreau ca parintii mei sa inteleaga ceea ce eu n-am fost capabila sa le explic prin ideologii si doctrine, cu toate scolile mele inalte facute la Bucuresti. Sa priceapa ei pe pielea lor, in lumea lor atat de reala si tangibila ca democratia nu inseamna haos total, coruptie si un stres continuu. Ajuta-ma sa le arat ca pot imbatrani frumos si sanatosi, ca nu-si va mai bate nimeni vreodata joc de demnitatea unor oameni simpli, muncitori, dintr-un oras sarac de provincie.

Vreau de la tine respectul fata de libertatea omului la viata, libera exprimare, dar mai ales, libertatea de a duce o viata decenta. Nu vei putea scoate complet mamutul asta de tara din mlastina in care se scalada de atatia ani. Dar trebuie sa stiu ca la final de mandat o sa ma faci sa-mi doresc sa-ti strang mana si sa-ti multumesc ca am mai crescut putin. Si frumos. Si ne-am inaltat cu 10 cm mai sus de mlastina.

Vreau ca peste 5 ani sa fiu tot pe melagurile astea, fara sa-mi fie jena, rusine sau sa te urasc pentru ca mi-ai imbatranit parintii prematur sau omorat bunicii pensionari. Stii de ce? Pentru ca asta e datoria ta. Pentru ca in juramantul pe care o sa-l depui vei spune intocmai: “Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

Si nu trebuie sa fii un om cu frica lui Dumnezeu ca sa te temi de vorbe mincinoase si consecintele lor. Trebuie doar sa fii un om de bun simt. Corect. Vizionar. Bun. Decent. Si daca e sa-ti fie frica de ceva, nu uita ca suntem un popor care indura multe, dar si cand nu mai suporta calcatura pe gat, nu se razvrateste prea frumos. Si nu uita ca suntem poporul Mariei Tanase. Punem capul in pamant prea des, dar cum blestemam

Iar de o fi sa continui bataia de joc inceputa de dinozaurii comunisti mosteniti si continuata pana in prezent, stii cum zice Maria… taraisul sarpelui si pasul gandacului te asteapta.

Caci anul asta suntem mai destepti. Si mai maturi si mai multi. Si o sa iesim la vot. Iar noi toti cei ce ne implicam, toti cei carora le pasa te vor trage la raspundere. Iti vom pune intrebari, te vom chestiona si-ti vom cere socoteala ori de cate ori o vei lua pe aratura.

Noi toti vom iesi la vot si vom alege constient. Si corect. Si dupa vot vom continua sa ne implicam. De acum incolo nu vor mai exista 5 ani de frustrari si ascunzisuri de cartita. Vor exista trageri la raspundere. Anii astia vreau sa numesc Romania acasa.

    Leave Your Comment Here