Suntem povesti

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

si le cream peste tot in jur.

Sunem franturi de carne capabile sa creeze si sa poarte in ADN povesti.

Ne plimbam degete vestejite prin asternuturi albe, dezlegam degete in miez de rasarit si caram istorii sperand la fiecare pas sa scriem inca o fila de poveste.

povestiO adunatura de oase si vene, muschi si piele cu vointa proprie ce-si spetesc fortele pentru a deschide noi porti si a uni noi universuri. Suntem acei tehnocrati ai soartei ce se viseaza diferiti si inventeaza noi si noi sentimente. In fapt, inventam doar terminologie pentru cateva directii clare ce ne misca universul. Fugim de durere crezand ca vom gasi libertatea in fericire. Iubim, ne este dor si murim. Asta-i tot si e matrita centrala, prima si inconfundabila a umanitatii.

Iubim oameni, lucruri, plante si actiuni, iubim anotimpuri, amintiri si posesiuni.

Ne este dor de tot ce-am trait vreodata, chiar si in alte vieti, ne e dor de ei, de noi, de viata si povesti.

Murim incercand, nereusind, urand si renuntand la vise.

Si-n tot procesul asta cream povesti si devenim una. Mai lunga sau mai inceata, mai seaca sau mai bogata, cu episoade sau nepamanteana, poveste cu sens sau logica proprie, scriem si devenim la randul nostru poveste.

Stiti, candva, povesteam despre gasirea conjugarii perfecte si mai ales a verbului potrivit. Intre timp, am descoperit ca dincolo de a fi, ma conjug la a povesti. Caci la inceput era cuvantul. Iar din el am invatat sa fim si sa dam mai departe.

 

POVESTÍ vb. v. bârfi, blama, calomnia, cleveti, conversa, defăima, denigra, dialoga, difuza, discredita, discuta, duce, împrăștia, întinde, lăți, ponegri, predica, propaga propovădui, răspândi, vorbi. 

    Leave Your Comment Here