Cititor sef :)

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Premiile Superscrierea CititorilorAm trait cu alzheimer-ul in casa. Mi-a furat identitatea in fata uneia dintre cele mai dragi fiinte din viata, iar ei cam toate amintirile. M-a schingiuit destul. Spre deosebire de poveste, bunica mea avea 60 de ani cand au inceput simptomele, cand a inceput sa ma piarda din memorie.

Am trait cu autismul langa mine mai bine de 1 an de zile. Am cunoscut copii si adulti cu diferite tulburari din spectrul autismului si am inteles ce inseamna sa stii teorii muzicale, stiinte politice si fizica cuantica, dar sa nu te descurci cu legatul la sireturi ori ordinea imbracarii hainelor.

Apoi, am simtit durerea pierderii unui om tanar si bun, ca in povestea lui Iovan. Mi-am pierdut un var drag, ce candva m-a invatat sa pescuiesc, sa inventez povesti si sa nu ma sperii de intuneric, un baiat bun si frumos, tare destept, ce urma sa termine automatica cu 10. Daca Aura a cazut pe munte, Ciprian a cazut de pe munte. Iar m-a durut.

Normal ca astfel de texte m-au durut. Normal ca m-au miscat si m-au facut sa plang in hohote. Cu toate astea am incercat sa empatizez cu scriitura, nu cu intamplarile povestite in ea. Din pacate, sunt cam dezamagita de voturile publicului de anul asta si inteleg tot mai mult ca oamenii devin sensibili si empatici doar cand e vorba de un caz social-umanitar. Altfel, scriitura de valoare, competentele lingvistice si creative, tot restul stradaniei scriitoricesti nu prea conteaza daca povestea nu e ofertanta.

Ah, dar sa revin la subiect. Mi-am ales favoritii de anul acesta pentru Superscrierea Cititorilor, m-am luptat cu niste texte, suparat ca unele articole bune n-au intrat in finala, bucuroasa totusi ca oamenii mai sunt interesati de scris si de citit.

Ce e extrem de important de retinut este ca Superscrierea Cititorilor are ca scop si rafinarea cerintelor noastre vis-a-vis de scrieri, nu doar promovarea unor autori talentati. Asadar, pentru la anul, hai sa fim putin mai exigenti si mai atenti la valoarea din jurul nostru, sa o promovam si apreciem cum se cuvine.

Iar pentru anul acesta, abia astept sa vad deciziile colegilor mei jurati si sa intalnesc oamenii a caror texte mi-au schimbat zile, perspective si stari.

 

    Leave Your Comment Here