Ganduri ‘ntr-o doara

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Andreea burlacuImi place de mor sa observ si sa culeg din viata mea si a celor din jur relatiile acelea viscerale, profund chimice si atemporale, ce vin din si raman in moleculele ADN-ului nostru.

Uite, tata. Nu-l plac. Nici nu ne prea cunoastem, desi am trait aproape 18 ani in aceeasi casa.
El probabil ca ma place, dar nu intelege mai nimic din ce fac, ce zic si ce vreau. Inca spera sa ma vada in reclame. Asa a inteles el ca inseamna lucratul meu in publicitate.

Cu toate astea, simte lucruri. De la o vreme imi aduce flori mov (preferatele mele), irisi – printre preferatii mei, si flori in ghivece (le iubesc mai mult pentru ca nu-mi mor in brate dupa cateva zile, am sansa de a crea o conexiune si de a le creste cu Mozart). Desi nu stie cand e ziua mea. De 27 de ani se chinuie sa nimereasca luna. Inca nu i-a iesit.

Stie ca nu-mi plac barbatii mototoli. De fapt simte. Ca atare si-a permis sa planga doar de 2 ori in fata mea, in toti cei 52 de ani: la moartea mamei lui si odata, demult, in gara, cand i-a fost clar ca am plecat de tot de acasa. Ca am plecat si nu ma mai intorc decat in vizita, si aia va fi din ce in ce mai rara.

Sunt relatii si interactiuni in care nu vorbesti prea mult. Poate nici nu il vezi pe celalalt prea des. De multe ori nici nu crezi ca exista o relatie intre voi. Ca apoi, sa-ti apara din cand in cand semne ca acel cineva te simte mai bine decat o faci tu. Ca dincolo de scenarita de care suferi si de toate paranoile ce te cuprind, e o conexiune atemporala si aspatiala ce-ti sta lipita de oase si nu te poti debarasa de ea. Asa se intampla si cu sufletul pereche, si cu toti cei ce au scris in ADN o particica din tine.

Pana data viitoare, ┬áfiti viscerali cand viata o cere! ­čÖé

Leave Your Comment Here