Manifest al unei generatii Y, Peter Pan si cum o mai fi ea numita

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

A observat cineva ca s-a schimbat generatia?

Nu, serios, vedeti asta? Nu s-ar parea. Noi, oamenii de venim din urma avem alte nevoi, alte cerinte si alte vise. Ceea ce nu e rau. Ceea ce nu inseamna ca le omoram pe ale voastre ori ca va pieri omenirea. Inseamna doar ca noi cream o noua opera, asa cum e normal si indicat evolutiei.

Urmaream ieri “Romania, te iubesc!” si ascultam pareri despre nestatornicia generatiei y in joburi, debusolarea totala si pierderea multor tineri promitatori pe drumul muncii. Ar fi tare fain sa se intrebe cineva de ce se intampla toate astea. Ar fi ideal ca tu, inainte sa arunci cu piatra, sa arati o doza de bunavointa si sa ne intelegi tendintele antreprenoriale. Sa intelegi ca noi ne gasim altfel motivatiile si ca alte lucruri conteaza pentru sufletele noastre. Nu-i vorba de generatia Peter Pan, nu, nu refuzam sa crestem, ci ne pasa mai putin de ideea de stabilitate materiala si dogme. Suntem mai fericiti daca plecam un an sa descoperim cultura tibetana decat daca avem o casa a noastra. Ne sclipesc ochii de fiecare data cand crestem un proiect, fie el de voluntariat, doar pentru ca simtim ca asa vom schimba lumea. Noi de fapt suntem generatia care a obosit sa tina capul in pamant si vrea, oricare ar fi consecintele, sa incerce lucruri noi. Suntem gata sa descoperim universul, chiar daca asta inseamna sa fim fara case, fara masini, fara terenuri sau acte de casatorie.  Schimbam stresul creditelor cu stresul de a nu avea cu ce sa ne platim chiria, ori masa, ori ce avem nevoie. Atat. E schimb pe schimb. Dar stii ce? Avem in plus un zambet la culcare. Si ochii inlacrimati de bucurie cand vedem ca munca noastra a schimbat un destin, a ajutat o fiinta, a modificat o formula a lumii.

Si pentru ca lucrurile se leaga in viata, azi, dupa toate gandurile noptii trecute, am dat peste un fragment din André Gide:  “Cred că fiecare generație nouă vine încărcată cu un mesaj pe care trebuie să-l nască; rolul nostru este să ajutăm această naștere. Cred că ceea ce se numește naștere nu e, adesea, decât oboseală nemărturisită, resemnare, amărăciune.”

Da, asa-i. Vrem sa va razbunam amaraciunile si resemnarea. Prin noii voi va razbunam durerile de neindurat.

P.S: Generatia Y nu are varsta. Stiu suficient de multi oameni de 40, de 18, de 23 de ani care gandesc si simt asa. Generatia Y e doar un mod de viata ales constient.

Leave Your Comment Here