Dar de ce cautam fericirea?

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

nisipEu am, de cand ma stiu, o mare problema legata de scopul vietii mele pe lumea asta. Nu pot si nici nu vreau sa traiesc fara sa existe un scop mai mare decat minuscula si simpla existenta a unei fiinte cuvantatoare pe terra. Ca atare am tot trecut din plan in plan, tot caut si descopar, tot cresc si tot lupt. Inca nu stiu cum am sa schimb lumea. Nici cum o sa contribui la imbunatatirea ei. Asa-i si bine. Ar fi trist si plictisitor sa descoperim repede care-i treaba si sa traim o viata monotona. Dar probabil atunci am atinge acea fericire dupa care alearga toata lumea neincetat. Sa fie mai bine asa?

Si totusi, de ce sa alergi dupa fericire? Si pan’la urma, ce-i fericirea? Pentru asta traiesti, sa fii fericit? Bun,  maine esti fericit. Gata, s-a terminat viata? Traim pentru franturi de fericire carora alegem sa le facem sau nu loc in viata noastra. In rest avem timp sa cream, sa ne dezvoltam si sa  lasam ceva in urma.

Am 27 de ani de cateva zile. Am reusit sa invat in astea cateva zeci de ore ca fericirea e buchetul de flori pe care il primesti semnat “Cu drag, Sf.Petru”, scrisorile trimise de mama intr-un an de gratie in care nici macar telefonul nu mai e la moda, daramite scrisul pe hartie, e cafeaua pe care o primesti pe nepusa masa de la unul dintre cei mai buni prieteni, pe care scrie #osafiebine, #narezahar si care te scoate din sedinta aia lunga.

Fericirea e atunci cand iti iese o noua reteta, desi esti stangace si pana acum 2-3 ani nu concepeai sa te apropii de bucatarie. Cand iti cresc gogosile. Cand ti-e casa plina de flori, iar cele 27 de lalele rosii iti posteaza zambete largi pe fata.

Fericirea e mesajul ala mult asteptat pe WhatsApp si luna plina. E ciresul inflorit. E discutia aia sincera pe care tot astepti s-o porti.

Asa ca, hai sa ne cautam scopuri mai mari decat fericirea. Pe ea o putem avea la orice colt. Vrem totusi ceva care se lasa mai greu, nu? 🙂

 

    Leave Your Comment Here