Ziua internationala a poeziei

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Plateste cu Poezie - 21 martieLa pranz, in timp ce mananci nuci si ghimbir confiat, te poate fulgera cate un gand intelept, asa cum am patit eu ajungand la concluzia: luxul e timpul pe care ti-l acorzi sa mergi si sa visezi, sa cazi si sa razi, sa te predai rasului in hohote si fiorilor. In acest context, marturisesc: imi place luxul.

Imi place luxul de a scrie din cand in cand ganduri razlete pe petice de hartie, poezii ca in liceu si alte asemenea texte care sa-mi aminteasca de partea aia lirica si ludica a vietii. Cochetez mai degraba cu proza, imi e mai la indemana, insa asta nu inseamna ca nu apreciez si invidiez in acelasi timp pe toti aceia ce pot scrie versuri sugubete.  Si ca nu m-am bucurat ca un copil cand am descoperit ca  versurile mele se afla pe unul dintre peretii cafenelei Fratelli Espresso Bar, Casa Poeziei.

Iar pentru ca tot mi-am adus aminte de Casa Poeziei, pentru ca urmeaza ziua mea, dar inainte de asta, ziua poeziei, imi aduc aminte cu drag de anul trecut, cand am fost mandra ambasadoare a campaniei “Plateste cu o poezie”, preafrumoasa initiativa ce se continua si anul acesta, mai ambitioasa, mai infloritoare.

Despre ce e vorba?

Pe scurt:  De Ziua Internationala a Poeziei – 21 martie – Julius Meinl lanseaza provocarea de a strange 15.000 de poezii intr-o singura zi, ziua dedicata in intregime poeziei. Proiectul Julius Meinl “Plateste cu Poezie” merge mai departe anul acesta – cu mai mult entuziasm si incredere in fiecare consumator care se lasa inspirat de Ziua Internationala a Poeziei si va plati pentru cafea cu… poezie.

Pe 21 martie, consumatorii isi vor putea plati cafeaua cu versuri, in 150 de cafenele Julius Meinl din 55 de orașe – de la Constanta la Timisoara, de la Giurgiu la Sighetul Marmatiei, de la Suceava la Craiova sau de la Cluj Napoca la Buzau, acestia pot merge in cafenelele participante pentru a savura o cafea in schimbul unor versuri.

Lista completa a cafenelelor este disponibila pe pagina de Facebook Julius Meinl aici.

Hai sa vedem cate poezii putem scrie, cate cafele vom aduna si cel mai important, cate legaturi se vor reface sau crea in jurul acestor cafele si poezii.

 

Pana data viitoare, sa scrieti mult si cu patos!

    Leave Your Comment Here