Povestea omului infrant inainte de vreme

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

omul infrantText inspirat de jumatate din populatia tarii. Cel putin.

Vrei sa fii primul roman care a …, primul om care a… Vrei sa fii cel pe care il apreciaza in secret zeci, sute, mii sau si mai bine, zeci de mii de oameni pentru ca a reusit in viata. Eventual de  la o varsta frageda.

Ai planuri de bifat pana la 25, pana la 30, 35 si tot asa. Se intampla tragedii si o lipsa totala de pofta de viata cand atingi vreunul dintre praguri, dar nu si obiectivele. Toata viata ne-o incadram  in patratele de excel, punem frumusel formule si gata tragedia cand totalul da cu virgula.

Daca nu cumva suntem castrati emotional in copilarie, daca nu cumva ni se insereaza de atunci frici inutile si vise dorite de altii, cu siguranta ni le inoculam singuri mai tarziu. Ne temem de cuvinte, de oameni, de joburi si nu mai avem provocari, ci doar probleme.

In felul asta toti strugurii sunt acri, nu numai cei la care nu ajungem, totul pute si-i nasol, nimic nu ne convine. N-avem energia de a schimba ceva, de fapt nici nu prea ne propunem sa schimbam, de asta trebuie sa se ocupe altcineva, mereu altcineva. Aruncam vine si tapi ispasitori in stanga si-n dreapta in speranta ca ne vom simti un pic mai bine, ca vom gasi un scop al existentei noastre, ca ne vom simti mai putin furnici intr-o mare de nisip.

Si uite asa, omul nostru devine infrant inainte de a se fi luptat cu ceva, inainte de-as fi dorit ceva cu propria lui constiinta, inainte sa se cunoasca sau priceapa ceva din viata.

 

    Leave Your Comment Here