Cu cat dai sufletul, conita?

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

thassosAm citit cum ca punguta cu sufletul omului aduna 21 de grame. Cam atat suflet exista, probabil in medie, in orice om. O fi mult, o fi putin, Habar N-am al 16 lea ma numesc in ipostaza de fata.

Ceva specialisti au observat ca omul pierde fix 21 de grame in momentul intalnirii cu doamna nu prea aratoasa ce vrea sa coseasca. Dar nu pot sa nu ma intreb daca nu cumva ne nastem cu mai mult si pierdem gramele pe drum. Daca nu cumva la inceput e purpuriu si nisipos, iar  toate lacrimile neplanse il spala si-l lasa un pumn mic de praf, un pumn de zigot.

Nu pot sa nu ma intreb daca, la fel cum am ramas cu omoplatii ca semn al unor aripi cazute, nu exista vreo urma pe trupul nostru, vreun caus pe unde s-a adapostit la inceput sufletul. Poate zona aceea, centura scapulara, creata de clavicula cu omoplat, de unde el imi spunea ca ar putea bea apa vara. Sau poate sufletul se plimba prin trup si ramane intepenit ba in stomac unde face omizi, ba prin pacreas , ba prin calcaie si te face sa te crezi zburatorul.

Dar daca pierdem din el, asta ar insemna ca-l putem si inmulti, nu? Asa ar spune orice rationament deductiv. Poate ca unii dintre noi ne nastem cu 10 grame de suflet, dar reusim sa-l inmultim ca pe rapita si sa-l crestem pana la 100.

Oare de fiecare data cand dezamagim se scurge un pic din clepsidra numita suflet si ne imputinam?  Chiar, tu cat suflet mai ai?

Iar daca se masoara in grame, oare-i mai simplu de dat celui cu care trebuie sa te faci frate ca sa treci podul? E mai de vanzare asa?

P.S: articol inspirat de un status al lui Alex.

Leave Your Comment Here