Nerezolutii

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

IMG_0193Inspirata fiind de articolul citit aici si obosita peste masura de listele cu rezolutii ale prietenilor, cunostintelor, oamenilor pe care ii cunosc sau nu, dar care mi-au trecut exasperant prin fata ochilor, am decis sa intocmesc o lista cu ce n-o sa fac in 2014. Desi mult mai puternic in engleza, cu mai multa savoare si determinare, am sa-mi permit sa traduc acest “I don’t give a fuck” in  “n-o sa-mi (mai) pese” in 2014. Asadar, fuck it with:

1. fortarea continua de a fi o fiinta perfecta. Nu exista asa ceva, nici nu cred ca isi doreste cineva sa interactioneze prea mult cu o asemenea specie si e a naibii de obositor. Da, nu-i o tragedie daca n-ai tot timpul cuvintele la tine, daca uneori esti prea tacut caci iti fug gandurile in zeci de mii de parti sau prea guraliv pentru ca te-a entuziasmat vreun nou gand de-a salva lumea. Nu-i nici un sfarasit de lume daca gresesti sau daca exista oameni care nu te plac.

2. vina. Nu vreau sa ma mai simt vinovata de nimic: nici de incalzirea globala, nici daca mananc ciocolata cand am chef, ca am uitat sa platesc facturile sau am raspuns in 2 peri unui om amabil. Avem dreptul sa fim si nesuferiti si uriciosi si sa alegem ce e bine pentru noi. Da, egoismul chiar e un lucru care ar salva lumea. (am o intreaga teorie legat de asta, dar am s-o dezvolt in alt articol).

3. incercarea de a salva oameni, relatii, realitati. Am obosit sa ascult durerile de umar, nehotararile si frustrarile unor oameni aparent maturi. I’m not Mother Thereza. Nici mama ranitilor. Mi-a luat aproape 27 de ani sa inteleg, dar sa speram ca mai am inca pe atat sa aplic descoperirea.

4. planuri. Planurile sunt bune cand vorbim de business, de recolte, de strategii de comunicare. In rest, exista vise pentru care suntem obligati sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a le indeplini, circumstante, munca si hazard. Da, exista toate la un loc, iar facutul planurilor pentru absolut orice iti mananca timp din viata pe care nu mai apuci s-o traiesti.

5. teama de esec. Stiu, multi o au. Dar devine frustrant s-o tot pastrezi cand vezi cu ochii tai si simti pe propria carne cum frica asta tampita iti omoara creativitatea, ideile si te tine proptit in loc. De cate ori n-ai zis: “fir-ar, si eu m-am gandit la asta dar n-am avut curajul s-o fac” sau “daca nu-mi era teama sa scriu/zic/fac x sau y lucru altfel era treaba acum”? Asa ca da-o-ncolo de frica si hai sa fim mai indulgenti si cu cei din jur, dar si cu noi insine.

6. cautarea specialului in fiecare clipa. Da, e bine sa existe zile normale, luni normale in care sa crestem, sa citim, sa fim pur si simplu. Daca toti oamenii cu care am interactiona si toate lucrurile pe care le-am face ar fi fabuloase, vai ce ne-am mai plictisi.

Sigur mai gasesc inca pe atatea puncte, dar important e sa ma tin de ele, nu sa fie multe. Important e sa fac bine ce fac, sa invat, sa creez, nu sa enumar aici o lista nesfarsita de care sa uit maine. In plus, am atatea lucruri pe care vreau sa le fac, sunt deja incepute sau urmeaza sa le demarez, atatea locuri de vizitat, atatia oameni de intalnit, incat ar fi pacat sa ma concentrez pe prea multe “nu”-uri.

Pana data viitoare, sa va pese cu sens.

 

 • NightOn

  O listă pe gustul meu! Felicitări și spor la punerea ei în practică. 🙂

 • stefan

  Nu trebuie să ai o listã lungă cu lucruri de fãcut sau de nefãcut. Le vei uita pânã în decembrie sau pur şi simplu vor fi prea multe pt. a le putea îndeplini. Simple is good!

 • Ion Popescu

  Sală! Ai uitat de sală! :))

 • Andreea

  corect :)))

Leave Your Comment Here