Avem o dorinta sincera

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

20131222-001731.jpg“Avem o dorinta sincera: Romania libera!” “Pacat, pacat pentru sangele varsat!” In fata mea 2 pusti aseaza lumanarele intr-un soi de linie a orizontului. Se fac poze, sunt camere si televiziuni. Imi aduc brusc aminte ca mama imi povestea cum in ’89 la tv se vorbea despre fericirea poporului roman ori succesele ultimului trimestru in cine stie ce industrie. Acum ne putem indemna pe Facebook, chema pe Twitter si altecele. Ma simt norocoasa.

Domnul inalt, cu parul si barba la fel de lungi si sure, e iar aici fluturand cel mai mare steag pe care l-am vazut in viata asta. E mereu la proteste. Sunt oameni multi si diversi si iar se striga. Li-ber-ta-te! 21-22 ne vrem tara inapoi! Se aud niste petarde. Mi-a ajuns inima-n gat. Imi apar prin fata ochilor cursurile in care invatam despre manipularea maselor, comportamentul lor, discursuri politice, licenta mea despre revolutie, mineri, FSN, insusirea democratiei, dependenta de cale. Mi-e sila. Iar imi amintesc ca l-as schingiui pe Iliescu. Recunosc fete cunoscute si zambesc.

Hai ca ne-adunam. Suntem ceva. Uniti salvam toata Romania! Iar ma trec fiorii aia prin tot corpul. Iar ma simt parte dintr-un organism pluricelular, gelatinos. Romania, trezeste-te. Tot mai multe voci. Ne indreptam spre Guvern. De aici nu mai pot povesti. Am un nod in gat si in buricele degetelor. Sunt doar mandra. Si zambesc. Li-ber-ta-te!

  • Mirela

    Ne-am pus toti in genunchi, iar linistea noastra a cuprins tot Magheru…
    Universitate-Romana-Victoriei- Revolutiei
    21.12.2013

Leave Your Comment Here