Multumesc

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Andreea BurlacuDaca am invatat ceva temeinic in viata asta e sa spun la timp multumesc si te iubesc fara sa-mi fie jena, fara sa astept un raspuns, fara sa-mi fac scenarii in cap despre ce va fi dupa. Am invatat ca lucrurile nespuse raman asa si o viata traita cu regrete este o povara suficient de mare cat sa te tina mic. Am invatat sa nu folosesc cuvintele astea in van si nici de complezenta, in nici un caz din mila sau compasiune, ci atunci cand le simt parte din mine.

Multumesc-ul meu, cel despre care va vorbesc, nu e acela de recompensa, nici acela care face pe plac cuiva, in nici un caz o formula stereotipa. Nu am sa va povestesc despre multumesc-ul spus la magazin, la primire unui compliment sau a unui gest de politete. Ci despre acel cuvant care vine insotit de recunostinta ce ma face sa zambesc si si-a facut loc in atriul meu drept, e cuvantul deloc automatic ce vine in urma insusirii importantei unui om cu faptele sale in viata mea. E pana la urma un proces egoist prin care adulez oamenii care m-au lasat sa ma bucur de partea lor buna.

*

Multumesc, mama, ca m-ai invatat ce inseamna sa iubesc. Ca dincolo de tot si toate mi-ai aratat ce viata searbada e cea fara iubire si ca, asa cum spune si maestrul Radu Beligan, ” longevitatea se datoreaza actului iubirii. Suntem nascuti pe lume pentru a iubi. Orice. Nu-ti impun sa joci, sa iubesti ce iubesc eu, ci sa iubesti ce iubesti dumneata, dar sa iubesti cu adevarat. Cred ca asta e marele mister: iubirea. Daca oamenii ar putea sa-si insuseasca asta, crede-ma ca lumea ar fi o bucurie.”

Multumesc, bunicule, ca m-ai invatat sa fiu un om bun si rabdator si sa-mi gasesc fericirea in zambetele oamenilor.

Multumesc, frate-miu, ca mi-ai aratat ca posacii si introvertitii simt la fel de mult pe cat se straduie sa nu arate.

Multumesc, bunico, ca m-ai invatat sa iubesc copiii si sa pastrez in mine o parte din naivitate lor.

Multumesc, frate-miu imprumutat, ca mi-ai aratat cum si de ce sa fiu perseverenta.

Multumesc, tata, pentru prima data in viata iti multumesc. Pentru ca datorita tie am invatat sa plang doar cand trebuie, doar in mine si ca esti ancora care-mi arata si partea mai putin stralucitoare a lumii.

Multumesc barbatilor ce m-au iubit si pe care am uitat sa-i iubesc la randu-mi caci m-au invatat valoarea.

Multumesc celor ce m-au parasit ca mi-au aratat ce-nseamna putinul.

Multumesc barbatilor pe care i-am parasit caci mi-au aratat ce-nseamna bunatatea.

Multumesc, tie, cel ce-mi tarasti ochii catre cer in miez de noapte si ochi de tigru in zori de zi, caci mi-ai aratat unde ma aflu si ce valoare are zambetul meu.

Va multumesc si voua ca-mi aratati de fiecare data cand deschideti jurnalul asta al meu ca mai exista oameni buni.

*

Pana data viitoare, Eis polla eti!

  • Cristina

    Multumesc, Andreea, ca l-ai scos de la naftalina;)

Leave Your Comment Here