Portretul femeii care nu e

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

femeia care nu eCiteam o poezie despre o pasare care-si dorea sa fie, dar cineva a uitat s-o creeze.

Cam asa e si cu femeia, ramasa o treime fata, care asteapta sa i se ingaduie sa fie. Seamana cu toate fiintele care sunt, isi aminteste vieti in care a fost ba o haina, indeajuns de ingaduitoare incat sa acopere si trupuri meschine, ba un pescarus de oras hamesit de marea la care nu poate ajunge si isi proiecteaza clipa in care nu va mai fi doar vis.

Femeia care nu e isi impleticeste cuvintele in tample scrijelite si isi tine freamatul ascuns in coapse fiindu-i teama sa nu-i ajunga in coaste sau, si mai rau, in ochi. Sa nu se demaste.

Tanjeste dupa degetele ce-i mangaie omoplatii pana ajung sa-i creasca aripi. Isi tine gura amutita de groaza de a nu deveni translucida. Se spune ca oamenii care tac au o minte prea agitata. Femeia care nu e cara cu mainile goale mii de ganduri pe secunda si viseaza pace.

Femeia care nu e nu are nume. Nu stie daca isi poate deschide aripile pentru ca nefiind nu stie daca poate zbura. Ar vrea sa cante si sa spuna toate cuvintele nespuse si negandite de suflete omenesti. Ii e teama ca glasul ei venit din neant ii va speria pe cei ce sunt.

Ar vrea sa se teama de taieturile muchiei foarte subtiri pe care paseste, dar ii e ciudat sa simta dupa ce viata a invatat-o ca nu e.

 

    Leave Your Comment Here