Poveste in doua patrimi

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Andreea Burlacu

Am mers desculta pe pietre ascutite si crengi rupte. Am mers uitandu-ma doar in soare sperand sa ma molipsesc cu lumina. M-am ales cu piele sangeranda si orbire temporara. Ca sa nu mai zic ca mi-am decolorat irisul. Verdele a ajuns un galben bolnav de suspine. Toate ascunse intr-un zambet firav.

Cum sa explic mai simplu: ma tem sa urc scarile din fata cu picioarele oloage si vederea neclara. Mi-e frica sa pasesc ca nu cumva la fiecare pas sa mai pierd o bucata din mine. Nu ma-ntreba nimic in noaptea asta…nici cat e ceasul, nici ce ganduri am. Mai bine lasa-ma… imi susura in timpane. Vreau sa ma transform in pescarus. Azi noapte iar am visat ca zburam. Cred ca am fost aroganta si haina intr-o viata anterioara. Altfel n-as avea cum sa iert atat acum.

Ti-e sufletul moale si straveziu. Il vad prin hanorac. Sunt stangace-n simtiri. Ce-ar fi daca am privi cu pielea? Si-am atinge pasari de nisip?

Siskin imi poveste iubirea-n scrisori si mi-e frig. Cred ca e o reactie chimica normala a organismului. Dupa ce iubesti soarele, orice in afara lui iti provoaca inghet.

Totusi imi place iarna si gurile de aer inghetat.

    Leave Your Comment Here