Tu cum iubesti?

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

andreea burlacuAm fost intrebata cum iubesc. Aveam un panou mare, cu o sumedenie de fluturi care mai de care mai colorat, mai sfios, mai frumos  in fata mea. Mi-am ales unul verde crud si rutunjior. Apoi a urmat intrebarea ce, repetata, a capatat mai multa importanta, o nota acuta de seriozitate: Pe bune, tu cum iubesti?

Am raspuns rece, sec, cu ofatul omului ce tocmai isi contruieste un nou plasture si se teme ca aplicarea lui sa nu-i crape si mai rau inima schingiuita: iubesc. si atat.

Bineinteles ca nici eu n-am fost multumita de raspunsul meu, bineinteles ca intrebarea mi-a ocupat noaptea si inca ma macina.

Iubesc pana imi raman ochii uscati si privirea pierduta. Iubesc cu totul. Fara oprelisti realiste, fara franturi, fara farame.

Iubesc simplu, cu ochii larg deschisi, cu bratele intinse si cu capul in jos. Da da, cu capul in jos vezi cerul si infinitul.

Iubesc de prea multe ori fara cuvinte. Iubesc ca un om. Iubesc cu degetele si ochii, cu oasele trosnind si muschii contractati. Iubesc cu sinapsele incordate.

Iubesc mult. si loial. Iubesc pana la capat. nemasurat.

Iubesc cu stomacul strans si respiratie sacadata.

Iubesc cu sange slavon si dac, cu porniri de popor migrator si eleganta de monarhie.

Iubesc cu calm, cu verva, dar mai ales… iubesc.

  • stefan

    mi se pare la fel de greu de raspuns ca la “care sunt defectele tale?”. poate ar trebui intrebati cei iubiti: cum iubeste X, Y, Z? nu cred ca are cineva raspunsul pregatit. eu unul, iubesc sa iubesc.

  • Diana

    Pai la intrebarea “care sunt defectele tale” orice persoana ar trebui sa poata raspunde. Fiecare din noi ar trebui sa ne cunoastem defectele dar bineinteles si calitatile 🙂

Leave Your Comment Here