Oameni si locuri

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

ApPrez1Cand pasiunea e forta motrice, oamenii devin povesti, iar zambetul lor carlig de buna dispozitie.

Cat am stat in Sibiu am avut onoarea si placerea sa cunosc niste oameni minunati, adunati de prin toate colturile tarii, veniti din proprie initiativa si placere sa munceasca si sa vietuiasca in Sibiu, mai exact in Continentalul din Sibiu.

Si daca aveti rabdare, am sa ii prezint pe rand, caci asa merita; sunt oameni faini ce mi-au facut sederea acolo o poveste intreaga.

Oana este director al departamentului de vanzari. E bucuresteanca get-beget si a lucrat la inceput in publicitate in capitala. Dupa o vreme a realizat ca vrea sa vada oameni zambitori pe strada, ca vrea sa petreaca sub 30 de minute in trafic si ca industria hoteliera e mai provocatoare decat publicitatea, iar daca nu provocatoare, sigur mai plina de satisfactii. Asa a ajuns, dupa un ocol prin lume, in Conti Sibiu unde lucreaza de peste 4 ani si nu da semne ca ar fi obosit. E cu zambetul pe buze, desi ii simt agitatia din degete si priviri, se scuza pentru orice telefon primit (si primeste multe), raspunde calm si cu blandete, nu stie sa spuna nu. Tot timpul se gandeste la solutii avantajoase astfel incat sa-si multumeasca clientii, nu stie sa spuna nu, nu se poate. Ma simt prost ca o tin din treaba, o intreb ce o motiveaza cel mai mult si-mi raspunde fara sa stea pe ganduri: “sa-ti transformi clientii in prieteni, sa te interesezi de binele si zambetul lor inainte si dupa ce ati colaborat.”

Cu Oana m-am intalnit in TeKaffe, la o masa de la etaj, de unde poti vedea o parte din oras si muntii. Ma uit in zare in timp ce-mi povesteste despre evenimentele pe care le pregateste, despre saptamana romaneasca, luna cocktailurilor, targuri de nunti si revelionul de anul acesta, revelion ce va fi in stil medieval, gandit si pus in scena de actori si deja ma vad domnita imbracata intr-un corset in care respir sacadat, fachiri in jurul meu, lupte, sabii si foc.

Povestile se continua intr-un mod cel putin bizar. Acum jumatate de ora vorbeam cu Razvan, seful receptiei, despre teatru, despre actorii care-ti raman in simtire zile in sir dupa ce ai vazut un spectacol. Razvan este unul dintre putinii oameni  cu adevarat indragostiti de teatru pe care i-am cunoscut. Plecat din Suceava, mare iubitor al artei conversatiei si comunicarii, modest si rabdator, Razvan povesteste cu emotie orice tine de FITS, de teatrul din Sibiu, de actorie si de echipa/familia Conti Sibiu. Inca o data sunt fascinata de entuziasmul si placerea cu care vorbesc oamenii astia despre jobul lor, despre ceea ce fac zilnic si ce urmeaza sa faca.

Ah, si inca n-am apucat sa va vorbesc despre Dorel, directorul hotelului. Si el plecat din zona natala, din vestul tarii, este de 2 ani directorul raspunzator de Conti Sibiu, omul care stie sa zambeasca nu numai clientilor, ci si ehipei, care roaga si multumeste, nu ordona si nu e pesimist. Stie sa recomande locuri faine de vizitat in Sibiu, e atent la cele mai mici detalii si vorbeste cu drag de echipa lui. Este economist si iubitor de frumos, isi iubeste meseria si decizia de a intra in industria hoteliera. Dupa ore de conversatie, dupa ce imi istoriseste povestea fiecarui angajat, de la cel mai nou pana la cea care a facut deja istorie in hotel, nu ma lasa sa plec pana nu vad fiecare coltisor al Continentalului, lasand la urma ce-i mai impresionant, apartamentul prezidential, locul prin care au trecut vedete nationale si internationale, oameni de business, din viata politica sau simpli iubitori de confort si frumos.

Mai jos, va las sa va bucurati de cateva fotografii ale apartamentului prezindetial, iar pana data viitoare nu uitati: calatoriti mult si cu folos.

 

penthouse_2

 

 

penthouse_dormitor_2

 

 

penthouse_3

 

    Leave Your Comment Here