Balet

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Georgian_dance_3Dintotdeauna mi-am dorit sa zbor. Impartasesc si eu dorinta stramosilor mei aparuta imediat dupa dezvoltarea gandirii abstracte. Oamenii pot merge si pot inota, insa nu au reusit sa deprinda zborul, de aici poate si dorinta aceasta acerba si atribuirea de calitati supranaturale. Nu stiu daca realizati, dar aceasta obsesie ne marcheaza si limbajul zilnic. Sus si jos au ajuns repere care desemneaza aspiratiile si realizarile umane ce cuprind o verticalitate implicita. Ne definim in functie de spatiu si tindem, bineinteles catre partea din el pe care n-o putem atinge.

Iubesc oamenii care pot zbura  sub orice forma. In afara de minunatii ce practica sarituri BASE precum Karina Hollekim, despre care promit sa va vorbesc intr-un alt articol dedicat TEDxBucharest, mai exista si zburatorii artisti, cei ce transforma dansul in zbor.

Astfel, daca nu ati aflat inca despre ei, este timpul sa cunoasteti Baletul National Georgian Sukhishvilli, balerini cunoscuti in intreaga lume drept “georgienii zburatori” datorita acrobatiilor si sariturilor extrem de inalte executate pe durata reprezentatiei. De ce va povestesc tocmai acum despre ei? Pentru ca pe 20 noiembrie au spectacol in Bucuresti si ar fi mare pacat sa-i ratati.

Dupa mai bine de 10.000 de spectacole susţinute pe 90 de scene din intreaga lume,  Albert Hall – Londra, La Scala din Milano, Metropolitan Opera, Madison Square Garden- New York,s.a.m.d, Baletul National Georgian Sukhishvili va incanta si Romania. In spectacolul de la Bucuresti  peste 70 de dansatori vor urca pe scena şi vor dansa pe ritmurile muzicii traditionale georgiene, interpretata live de muzicieni din Orchestra Nationala a Georgiei timp de doua ore.

N-am apucat sa-i cunosc personal, deh viata asta agitata, insa l-am rugat pe unul dintre cei ce i-au cunoscut sa le adreseze doua intrebari. (ma stiti curioasa din fire).

Am sa va ofer direct raspunsurile parafrazate, in engleza pentru a le pastra autenticitatea (oferite de Nino, directorul general al baletului georgian), iar intrebarile le veti intui singuri:

“It’s what we know how to do. I couldn’t imagine myself doing anything else. It’s our life.

Reinventing our act is easy because it’s like cooking. You take a bit of passion, talent, hard work, put a little bit of love and it’s done. So we always try to find new ingredients and mix them differently.”

Pana data viitoare,  zburati tot mai sus. 🙂

SUKHISHVILI5

 

 

    Leave Your Comment Here