Un hotel fara perdele

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Continental Hotels SibiuNu, nu va speriati, aveti draperii in camere. Insa am dat la o parte perdelele catre bucataria interna a hotelului si nu numai ca n-am fost izgonita, ci chiar am fost primita cu bratele deschise.

Asa cum va spuneam in articolul despre calatoria de inspiratie, imi place sa descopar oameni, meserii, povesti de viata. Asa am ajuns sa cunosc o multime din echipa care se ocupa de o sedere minunata in Continental Sibiu.

Inainte de a va zice orice trebuie sa le multumesc pentru ca, marturisesc, nu ma asteptam la atat de multa deschidere, transparenta, voie buna si entuziasm.

Iar cand cunosti oamenii din spatele unui intreg sistem ce functioneaza perfect de parca e pus pe modulul automat, te simti cumva special. Asadar, m-am gandit sa va simtiti si voi la fel de speciali ca mine si sa aflati de cine e reprezentant Continental Forum Sibiu.

Prima si prima data am vorbit cu Ionela, superviser-ul cofetariei TeKaffe, brand ce apartine Continental si pe care il puteti gasi in Bucuresti, Sibiu si Arad. Ionela este un fel de “sefa peste prajituri”, stie tot ce se intampla acolo, ba mai mult, mai este chemata si prin locatiile din tara pentru a consilia si a-si ajuta colegii unde este nevoie. Vorbeste despre Tekaffe ca despre copilul ei si are entuziasmul acela de proaspat angajat, desi are deja 5 ani de cand lucreaza aici.

Stau la una dintre mesele ce-mi permit sa vad clientii care intra si o vad cum ii saluta pe toti, ii cunoaste, ii intreaba de sanatate si familie si-mi spune cum este foarte mandra de faptul ca s-a creat o adevarata comunitate in jurul cofetariei. Ii place mult sa vorbeasca cu oamenii, sa le ofere mai mult decat o portie dulce de gustat, sa-i ajute, sa imbine nevoile si cerintele acestora cu un zambet pe care-l poarta mereu. Nu exista “nu se poate” in vocabularul ei, alaturi de echipa reuseste sa bucure orice client care-i trece pragul.

“Traim sub puterea gustului” imi explica in timp ce-mi povesteste ca toate produsele pe care le ofera spre consum sunt create din ingrediente naturale, fara prafuri, avand savoarea dulciurilor facute in casa. ┬áCremsnit-ul este prajitura mascota a Tekaffe-ului din Sibiu, asa ca vreau sa ma conving si imi iau si eu unul. Intre timp aflu ca o data pe luna echipa propune clientilor o prajitura noua care ramane sau nu in meniu in functie de clienti. Inca o data jos palaria pentru interesul aratat clientilor si gusturilor acestora. Imi explica cum tin legatura cu prajiturile traditionale si cum savarina, desi iesise din meniu, a fost ceruta intens de clienti si reintrodusa pe lista Tekaffe. Se pare ca, vrem nu vrem, cel putin in materie de gusturi, cel putin uneori, suntem conservatori.

O intreb ce o motiveaza sa lucreze cu acelasi entuziasm ca la inceput, sa evolueze in ceea ce face si sa creasca brandul caruia ii dedica atat de mult timp si-mi spune fara sa stea prea mult pe ganduri, ca un multumesc sincer, o mireasa ce vine dupa nunta sa-i multumeasca pentru desert, zambetul clientilor ce i-au devenit prieteni si povestile din care ajunge sa faca parte ii aduc acea multumire sufleteasca de care are nevoie.

Imi termin cremsnitul pe nerasuflate (chiar e fantastic), imi e putin jena ca i-am rapit atat timp si ii cer sa-mi zica cateva cuvinte pentru inchiere:

“Am ajuns la Continental Hotels, pe postul de barman, din dorinta de a face bani sa-mi platesc facultatea. Nici nu cunosteam atunci tainele acestei meserii. Pe parcurs, drumul a prins contur, ajungand sa ma identific cu acest concept Tekaffe. La inceput, totul era nou si destul de greu, dar provocator. Cu toate astea, am avut parte de colegi si manageri care m-au facut sa ma simt ca intr-o familie.” (nota: asa i-am simtit si eu)

Multumim, Ionela.

In articolul viitor va voi prezenta ganduri, teluri si impresii din partea departamentului de vanzari, directorului de receptie si a directorului general, oameni care mai-mai ca m-au facut sa ma gandesc cum ar fi sa lucrez in industria hoteliera, cu atat de mult patos vorbesc despre munca lor.

Stati pe aproape, revin cu detalii, fotografii si mai ales prezentarea apartamentului prezidential in care mi-as dori sa ma mut pe viata. ­čÖé

Pana data viitoare, calatoriti mult si cu sens. ­čÖé

 

    Leave Your Comment Here