Poezia din cafea

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

poezie julius meinlAm o relatie tare speciala cu cafeaua. Multe lucruri s-au intamplat si se intampla in jurul ei: de la inceputul unei povesti de dragoste, la dimineti armonioase, de la inspiratie scriitoriceasca la refresh-ul de dupa-amiaza.

Multe lucruri se intampla si in jurul scrisului: imi place sa scriu inca de pe la 12 ani, citesc cu nesat orice scriitura congruenta cu viziunea mea, visez sa am cel putin un roman publicat.

Asadar, nu mica mi-a fost mirarea cand am descoperit un brand care uneste cele doua pasiuni ale mele in incercarea de a readuce la viata poezia in secolul in care ne traim vietile alergand.

‘Plateste cu poezie’ este o initiativa ce are loc doar astazi, 25 octombrie, ziua in care in 80 de cafenele din Romania oricine isi va putea plati cafeaua cu o poezie.  Cei care intra in cafenelele partenere vor avea la dispozitie  hartiute tip servetel pe care vor putea scrie cateva versuri, iar ca rasplata vor primi cafeaua gratis. Lista completa a cafenelelor o poti vedea aici.

Evenimentul continua initiativa Julius Meinl de a sustine poezia, de a o apropia de oameni si de a o duce in spatii neconventionale. Incercam sa le aratam tuturor ca poezia este inca importanta, are un loc in viata tuturor si poate face lumea mai buna. iar eu nu pot decat sa ma bucur ca sunt parte a acestui proiect fain.

“Intr-o lume condusa de bani si putere financiara, am ales sa demonstram ca poezia are influenta chiar si asupra lor. Daca o poezie poate schimba lumea, acum ea poate sa iti achite o cafea. Un gest simbolic ce monetizeaza forta poeziei.” spune Radu Pilat, Community Marketing Expert Heist Industries, agentia care se ocupa de campanie.

M-as bucura tare mult daca ati vizita cafenelele intrate in program si daca mi-ati impartasi in comentarii, mesaje private sau cum va e mai la indemana, versurile voastre.

Pana data viitoare, scrieti mult, cititi si mai mult si nu uitati: poezia poate face lumea mai buna.

 

Leave Your Comment Here