Durerea in tacere

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

campania respectuluiStiu ca uneori ai impresia ca e doar o suferinta trecatoare si ca nu trebuie sa incarci pe nimeni cu ea. Stiu ca uneori ti-e tie rusine de mizeria umana de langa tine si ca atare preferi sa nu spui nimic. Nu trebuie sa-ti fie tie rusine de nimic. Iar daca s-a intamplat o data, speranta ca va fi singura data e doar un vis frumos. Maine nu va fi mai bine decat daca facem ceva impreuna pentru asta.

Stii ca  la fiecare 30 de secunde o femeie din Romania este victima a violentei domestice? Stii ca 75% dintre cazurile de violenta domestica nu sunt raportate? Stii ca din cauza violentei domestice se moare si fizic si psihic?

Eu am tot incercat sa fac exercitii de imaginatie, sa ma intreb ce-as face daca barbatul pe care il iubesc s-ar transforma brusc intr-o bruta, daca as deveni victima omului pe care il consider jumatatea mea si sincer nu am gasit un raspuns. Este usor s-o facem pe vitejii, sa dam sfaturi si sa aratam cu degetul cand nu suntem implicati, dar sunt convinsa ca lucrurile sunt mai grave si mai grele atunci cand esti prins intr-o astfel de situatie. Iar pentru ca abuzul exista in tacere, stiu ca putem ajuta spunand poveastea unei femei abuzate. Cand pastrezi tacerea despre violența domestica, abuzul poate continua la nesfarsit. SHARE IT TO STOP IT!

Pentru a intelege mai multe pe aceasta tema, va invit sa intelegem impreuna de ce victimele nu-si parasesc agresorul si sa vedem cum putem ajuta:

 

 

Persoane publice ca Amalia Enache,  Cornel Ilie, Leonard Doroftei, Lucian Mândruţă şi Carmen Avram au ales sa se alature si sa sustina Campania Respectului, campanie initiata de Avon impotriva violentei domestice. Ne ajuti si tu sa facem bine? Share it to stop it!

    Leave Your Comment Here