#poeziaexista

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Julius Meinl Suntem mai multi oameni decat am fost vreodata. Avem mai mult acces la informatie decat am avut vreodata. Scriem mai mult. Citim mai mult. Totul s-a transformat in mai mult, mai repede, acum. Insa am uitat in toata nebunia asta de poezia din viata noastra. Am uitat sa fim sinceri, sa ne preocupe fitnessul creierului, sa ne interesam de sufletele noastre.

Scriem zilnic zeci de mailuri, zeci de sms-uri, replici pe whatsapp, postari pe retelele sociale. Toate pe fuga, toate ancorate intr-o realitate searbada si orientate spre orice altceva decat spre parte frumoasa, creativa a vietii noastre.

Tocmai de aceea, Julius Meinl a vrut sa demonstreze ca poezia are puterea de a infrumuseta o zi obisnuita. Astfel, vrem sa reusim sa aducem poezia, trairea autentica si frumoasa, intr-un mediu neobisnuit si sa aratam ca poezia poate face o lume mai buna.

Incepand de astazi, timp de doua zile, daca circulati cu metroul pe ruta Berceni – Pipera, puteti avea surpriza de a intra intr-un metrou complet imbracat in versuri.

Julius Meinl a tapetat metroul bucurestean cu peste 260.000 de post-it-uri cu versuri, pe care calatorii le pot dezlipi si le pot lua cu ei, intr-un gest menit sa transforme o zi de munca gri si aglomerata, intr-una mai frumoasa.

Nu pot sa inchei fara a cita din poetul meu preferat, Charles Bukowski, sperand sa va transform ziua intr-una mai buna, mai frumoasa.

“we are always asked
to understand the other person’s
viewpoint
no matter how
out-dated
foolish or
obnoxious.

one is asked
to view
their total error
their life-waste
with
kindliness,
especially if they are
aged.” (continuarea aici)

Pana data viitoare, nu uitati: #poeziaexista si poate schimba lumea. Ne ajuti si tu?

    Leave Your Comment Here