Pentru ploaie si vreme rea

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

IMG_0165Prognoza meteo ne-a obisnuit de multa vreme incoace sa ne adaptam mai bine schimbarilor, sa fim oarecum pregatiti pentru ce va urma, sa ne scoatem de prin dulapuri bocanci, pelerine si orice mai e necesar. Insa nu exista prognoza si pentru vremea rea din viata fiecaruia. Nu exista un om, o institutie sau vreun mecanism tehnologic care sa ne puna in vedere perioadele din viata noastra in care vor fi ploi nesfarsite, furtuni, iar soarele foarte departe.

Nu exista decat propriul instinct si propriile banuieli ale fiecaruia, insa niciodata suficiente, ori noi suficient de sinceri pentru a prognoza o etapa a codului galben, portocaliu sau rosu. Ca atare, ce facem cand unul dintre acestea se abate peste capetele noastre? Cum ii tinem piept fara bocanci, fara umbrele si cel mai important, fara instinctul de supravietuire activat?

De cele mai multe ori alegem solutia cea mai la indemana: abandonam prezentul si ne ipotecam viitorul. Lasam sa se scurga clipe pe langa noi in speranta imbunarii vremii si a vremurilor, gasim variante sumbre pentru viitor si ne alimentam sufletele cu lumina artificiala. Devenim ba  trolee uzate, care se misca greu si scartaie sub picurii de ploaie, ori cei mai buni atleti la proba de viteza. Fugim in speranta gasirii unor taramuri mai calde, mai primitoare sau pur si simplu pentru a scapa de norii aia grei si apasatori.

Oare n-ar fi mai bine sa nu ne mai simtim emigranti in propriile vieti si sa lasam neprevazutul sa ne aduca vreme buna? Sa nu mai fugim ca niste curci plouate si sa lasam vreme rea doar sa ne intareasca oasele si spiritul? N-ar fi mai bine si mai curat pentru noi sa lasam umbrela vecinului a carui nume nici macar nu-l stim sa ne apere de furuna pana la intrarea in casa? Ori pelerina acelui necunoscut oferita fara motiv? Putem oare sa acceptam si binele in viata noastra, sa-i lasam loc sa ne cuprinda si sa nu-l mai refuzam cu atata indarjire din cauza scheletilor ramasi dintr-un trecut prea intunecat in dulapuri?

In speranta ca noi, ca oameni, nu am uitat sa zburam, va doresc o toamna nemaivazuta si nemaiintalnita ­čÖé

 

 

    Leave Your Comment Here