The NO project

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

andreea burlacuImi place sa scriu. Imi place sa cred ca scrisul este terapie pentru mine si ca prin intermediul lui pot produce bine. Visul acela cel mai adanc, pe care fiecare dintre noi il avem, unii de maretie, altii de putere, altii de schimbat istoria si soarta omenirii, in cazul meu se materializeaza in scris. Visez ca atunci cand voi deveni ceva mai inteleapta si mai experimentata sa ajung sa scriu cel putin o carte, macar una, ori poate mai multe daca natura este darnica cu mine.

Astazi am aflat ca prin scris pot contribui spre schimbarea unei realitati dure. E un pas mic, un strop intr-un ocean, dar asa-i ca oceanul n-ar mai fi ocean daca toti stropii din el n-ar fi laolalta?

„Tu poţi face lucruri pe care eu nu le pot face. Eu pot face lucruri pe care tu nu le poţi face. Împreună putem face lucruri minunate. Noi credem că ceea ce facem noi e doar o picătură în ocean. Dar oceanul ar fi mai mic fără acest strop.” (citate ce mi-au ramas in cap de aici)

Ideea pe scurt e simpla: poti stopa ceva doar daca stii de existenta lui sai daca devii constient ca trebuie oprit. Odata ajunsa pe agenda publica, problema traficului de persoana poate deveni dintr-un monstru urias, o forta cu care putem lupta. Bancpost porneste astazi o campanie de mare amploare si de lunga durata impotriva traficului de persoane. Numita The NO Project, campania este una de sensibilizare, de informare si motivare in special a tinerilor pentru a-i indemna sa actioneze proactiv impotriva sclaviei moderne.

Astazi, dupa atata vreme de la reusitele miscarilor abolitioniste,  intre 20 și 30 de milioane de oameni, inclusiv copii, se afla in situatii de sclavie in intreaga lume. Victimele infractiunii de trafic de persoane sunt exploatate in mai multe feluri: exploatare sexuala in scopuri comerciale, pornografie, cersetorie fortata, constrangerea la comiterea de furturi, munca în fabrici si in construcții, in agricultura, in producția de ceai, cafea și cacao, tesatorii, minerit sau pescuit. Lucratorii din spatii rezidentiale, hoteluri, restaurante sau saloane de frumusete pot deveni de asemenea victime ale traficului de persoane.

Cum poti sa ajuti si tu? Iata ce spun initiatorii campaniei: “Îți place să pictezi sau să desenezi? Sau poate să cânți, să dansezi, să alergi, sau să scrii? Foloșeste-ți talentul în lupta împotriva traficului de persoane. Contacteză-ne prin intermediul “formularului de contact” iar noi vom promova, prin canalele de comunicare ale campaniei The NO Project powered by BANCPOST creațiile tale.”

Nu in ultimul rand, viziteaza pagina de evenimente a proiectului unde poti descoperi o serie de manifestari programate si anuntate din vreme la care poti participa.

    Leave Your Comment Here