Sa fie…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

simplu vs complicatsimplu. Asa-mi zic de ceva vreme incoace, sa fie vreo 3 ani de la minunata decizie. Sa fie simplu, ca prea am obosit de atata complicat.

Stiu multi oameni care iau decizia asta mai devreme sau mai tarziu in viata. Chestia nu prea placuta pe care am sa v-o spun si care o sa demitizeze niste idei bine implantate in corexurile personale e ca odata ce ai ajuns sa-ti spui asta nu va fi niciodata simplu.

Oamenii care isi pun miliarde de intrebari despre ei, despre viata, despre omenire si univers nu se vor putea bucura de o viata simpla pentru ca au ales astfel. Fericirea e a celor saraci cu duhul, nu? Restul n-are decat sa-si chinuie constiinte, ganduri, nopti intregi, zori de zile pentru ca au ales sa nu ia lucrurile asa cum le primesc, ci sa le inteleaga, sa le disece, sa le aprobe ori respinga doar dupa ce le-au trecut prin propria carne si propriile oase.

Nu exista bine si rau in asta. Nu exista normalitate si anormal. Exista optiuni pe care le alegem, constient sau nu, si pe care le caram pe umeri atata vreme cat facultatile mentale ne permit. Fiecare isi creeaza propriul sistem de valori si prioritati pe care il adapteaza in schimb, dar care, la baza, ramane acelasi dupa ce atingem o anumita maturitate emotionala.

Nu spun vreo noutate, vreun adevar absolut pe care l-am descoperit eu si care ma claseaza ca vreo inteleapta. E doar un punct pe i pe care l-am gasit abia acum si care poate ajuta si pe altii. Am pus pana acum puncte pe toate literele alfabetului, parca negasind semnul grafic potrivit pentru un punct.

Dar, cu toate astea, ridic palaria si fac o reverenta in fata tuturor celor care au ales sa aiba o viata zbuciumata si sa fie mai mult decat erau atunci cand au aparut in aceasta lume, tuturor celor care si-au depasit conditia si n-au uitat de ce o fac, tuturor acelora care, desi schingiuti, desi schiloditi de experiente nefaste, au puterea de a fi sinceri cu ei si cu cei din jur, au taria de a merge mai departe, de a fi grijulii si de a le pasa de oamenii din jur.

Articol inspirat de Marta Usurelu.

    Leave Your Comment Here