Violenta in familie

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

SolitudeO mare de femei cu esarfe negre la ochi. Zgomote haotice, batai in usa, in podea, tipete sugrumate, frica simtita in pori, fiori reci pe spate si neputinta. Timp de 10 minute toti cei prezenti au experimentat tacerea, la un nivel destul de intens, insa incomparabil mai slab decat realitatea dura, tacerea unei victime, tacerea unui martor si mustrarile de constiinta aferente. Orice poveste de violenta domestica nespusa reprezinta nepasare si complicitate.

Lucrurile dure din viata noastra nu pot fi comunicate delicat. Nici n-are sens. Duritatea cere expunere sincera si claritate in exprimare. Violenta si abuzul produc povesti de viata dureroase.

De cele mai multe ori victimele violentei in familie, fie ea verbala sau fizica, sunt persoane nevoite sa ramana in mediul nociv al abuzurilor sau sunt fiinte ce spera in schimbarea celor de langa, in imbunatatirea situatiei. O multime de femei abuzate interpreteaza gesturile de gelozie, posesivitate si agresiune in stare incipienta ca gesturi de iubire. O multime de victime ale abuzurilor isi iubesc agresorii. Din pacate, foarte multi dintre noi nu stim nici jumatate din informatiile necesare intelegerii unor astfel de situatii. De multe ori judecam insa cu nesat si de tot atatea ori judecata dura si etichetarea merge catre victime.

As vrea ca mesajul asta sa nu transpire judecatile mele de valoare si repulsia crunta pe care o simt fata de agresori, fata de cei care isi terorizeaza familiile. As vrea doar sa intelegeti ca situatiile astea exista, sunt mai dese decat ne inchipuim si ca putem face ceva pentru a le stopa.

Conferinta la care ma aflu acum, CSR4women anunta: Share it to stop it. Violenta ia sfarsit atunci cand o faci cunoscuta. Asa incepe o noua campanie deschisa de Avon pentru ajutorarea femeilor victime ale violentei in familie.

Trebuie sa invatam sa reactionam. Tacerea nu e o solutie in aceste cazuri. Ori de cate ori aflam despre un astfel de caz si il lasam in voia sortii ne transformam si  noi in vinovati, in complici ai agresorilor.

Proiectul reuneste 5 nume masculine sonore, oameni care au ales sa se implice in stoparea actelor de violenta si promovarea respectului de sine: Razvan Fodor, Andi Vasluianu, Catalin Stefanescu,Cornel Ilie si Leonard Doroftei.

Intrucat campania e abia lansata, iar conferinta inca in desfasurare, promit sa revin cu informatii si materiale care sa ne ajute sa actionam, sa facem ceva pentru o lume a noastra mai buna, o lume inconjuratoare mai pasnica.

 

 

  • Vunk. Asa si? | Andreea Burlacu

    […] Nu pot sa nu va anunt si lansarea unui nou single al baietilor, single numit “Pierderea lor”. Lansarea a avut loc si face parte din campania impotriva violentei domestice initiata de Avon, numita Campania Respectului. […]

Leave Your Comment Here